Regija
Duško Vujošević se vraća u ABA ligu

Duško Vujošević se vraća u ABA ligu

Autor: Teo Cilar

Povratak legendarnog trenera.

Legendarni Duško Vujošević vraća se u ABA ligu kao stručni savjetnik KK SC Derbija iz Podgorice. Dule se vraća u svoj rodni grad Podgoricu da, kako su napisali na službenim stranicama kluba, sprovede "studente od studija do doktorata".

Najveći trag je ovaj vrhunski stručnja ostavio vodeći beogradski Partizan s kojim je osvojio 22 trofeja, od čega je pet titula pobjednika ABA lige, a odveo ih je i do Final Foura Eurolige 2009. godine kada je i proglašen za najboljeg trenera tog natjecanja. SC Derby je klub koji u svojem sastavu želi imati najtalentiranije košarkaše iz regije i Europe.

Trofejni trener će biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija gdje će klub sa svojim iskustvom podići na još veću razinu, vjeruju u ovom podgoričkom ABA ligašu. Vujošević je posljednji angažman imao u Rumunjskoj gdje je bio trener U BT Cluj Napoce od 2019. do 2021. Nakon jednogodišnje pauze zbog zdrastvenih problema, vraća se košarci, kako kaže u kapacitetu u kojem mu zdrastveno stanje to dozvoljava.