Hrvatska
Dva derbija riješena u zadnjim sekundama, Petar Maleš junak kola

Dva derbija riješena u zadnjim sekundama, Petar Maleš junak kola

To može samo košarka.

Spektakularan je bio završetak prvog dijela Šibenske rekreativne košarkaške lige, piše Šibenski portal 

Epilog svega jest da se naslovom jesenskog prvaka okitio Vintage bar (ex. Šubićevac), i to sa stopostotnim učinkom, sa svih devet pobjeda. Ova posljednja vjerojatno je bila i najslađa jer je izvojevana protiv najvećih rivala za prvo mjesto, KK DOŠK Optika Petra i to u posljednjoj sekundi, stotinki zapravo. Lider je na poluvremenu imao 15 poena prednosti, ali su Drnišani mao po malo smanjivali zaostatak, a onda pet sekundi prije kraja i poveli sa 81:80. Tada, međutim, u zadnjem napadu, na isteku utakmice, koš iz odbojke postiže Petar Maleš za 82:81 pobjedu Vintage bara.

Infarktna je bila završnica i drugog derbija. Naime, VUŠ Public Bar vodio je protiv GKK Šibenika II sa 81:79 u završnici susreta, da bi juniori narančastih dvije sekundi prije kraja dobili dva bacanja. Na njihovu žalost pogodili su samo jedno i ‘Vušovci’ su slavili sa 81:80, za zadržavanje priključka vrhu. Sjajnu formu potvrdila je i ekipa CB Viktoria. ‘Crni’ su protiv KK Crnice cijelo vrijeme vodili desetak razlike, pred kraj susreta Crnica se približila na tri poena zaostaka, ali je CB Viktoria sačuvala vodstvo i na koncu slavila 78:70, za šest pobjedu u sezoni i skok na četvrto mjesto. Derbi začelja između Oxforda i Kruške pripao je ‘Englezima’, i to lagano. Oxford je, naime, slavio sa 60:40 i tako došao do druge pobjede u ligi.

Do treće pobjede stigao je, pak, Print Centar Šibenik, koji je lakše od očekivanog svladao RKK Šibaj TV (66:47). Time su ‘novinari’ ostali na začelju ljestvice s jednom pobjedom, koliko ima i Kruška. Sada, dakle, slijedi pauza, a ŠRKL se nastavlja 3. veljače.


Kompletnu statistiku devetog kola kao i ostale zanimljivosti iz Šibenske košarkaške lige možete pronaći na internet stranici www.skl.hr.