Hrvatska
Regija
Dva poraza Trešnjevke u dva dana

Dva poraza Trešnjevke u dva dana

Podravac i Cinkarna Celje bolje od Zagrepčanki.

Košarkašice Trešnjevke su izgubilke dvije utakmice u dva dana u dva različita natjecanja. 

U posljednjoj utakmici 19.kola Prve lige za košarkašice Podravac Gigant je u srijedu u Virju svladao Trešnjevku 2009 65:57. Podravac je serijom 22:6 u drugoj četvrtini stigao do prednosti 37:26. Zagrepčanke su početkom posljednje četvrtine stigle na minus 4 (53:49), ali više od toga večeras nisu mogle. Domaću ekipu prevodile su Petra Šimunić i Vikorija Ćurić (14 sk) koje su ubacile po 17 poena. Kod Trešnjevke 2009 koja je igrala bez Karle Erjavec i imala 32 izgubljene lopte najefikasnija je bila Nika Muhl (17).

Već sutradan Zagrepčanke su odigrale susret posljednjeg kola Btravel WABA lige protiv Cinkarne Celje. Slovenke kao vodeća ekipa lige koja s prvog mjesta odlazi na završni turnir slavila je uvjerljivu pobjedu u Sutinskim vrelima. Bilo je 105:54, a ekipa Deana Nemeca i ovaj susret odigrala je bez bolesne Karle Erjavec te Lucije Kostić.

Bivša igračica Trešnjevke 2009 Iva Slonjšak predvodila je Cinkarnu ubacivši 38 poena (šut 15/21) u 6 asistencija. Larisa Ocvirk je dodala 19. Kod Trešnjevke Nika Muhl i Anđela Katavić su ubacile po 17 poena.

Zagrebački Medveščak nije odigrao posljednju utakmicu na gostovanju kod Beroe u Bugarskoj.