Hrvatska
Dva tijesna poraza od Čehinja uoči završnih provjera za EP protiv Francuske

Dva tijesna poraza od Čehinja uoči završnih provjera za EP protiv Francuske

Autor: HKS

Ženska juniorska reprezentacija.

Nakon dvije pobjede u prijateljskim utakmicama s juniorskom reprezentacijom BiH, naše su se juniorske uputile u Klatovy u Češkoj na sljedeće testove u sklopu priprema za Europsko prvenstvo.

Odigrane su dvije utakmice, Češka je slavila u obje, a posljednje provjere našu reprezentaciju očekuju 31. srpnja i 1. kolovoza u Đurđevcu gdje će ugostiti francusku reprezentaciju.

 20. srpnja Češka – Hrvatska 58:53 (10-10, 18-15, 19-14, 11-14)

Unatoč prilično izjednačenoj utakmici, rezultatski je ipak slavila češka reprezentacija. Vodstvo se izmjenjivalo pet puta tijekom utakmice, a rezultat je bio jednak u čak šest navrata. Iako je češka reprezentacija u jednom trenutku vodila i za 14 poena, naše su reprezentativke uspjele nadoknaditi razliku, no trud nije bio dovoljan da brojke na semaforu prevagnu na hrvatsku stranu.

Zadro, Perko, Miše 2, Lazić 7, Bilić, Ćurić 2, Mandić, Mühl 11, Obratov, Kostić 6, Mihić 6, Savić 14, Jurić 5

Statistika OVDJE.

 21. srpnja Hrvatska – Češka 57:61 (9-19, 20-19, 15-9, 13-14)

Iako je prva četvrtina počela prilično obeshrabrujuće za našu reprezentaciju i završava dvoznamenkastim vodstvom Čehinja, kasnije djevojke nalaze načina za zaobići češku obranu, no ne uspijevaju nadoknaditi razliku iz prve četvrtine.

Perko, Turkalj, Miše, Lazić 8, Bilić 4, Ćurić 9, Mandić 6, Mühl 10, Kostić 1, Mihić 7, Savić 10, Jurič 2

Statistika OVDJE.

 

Trener reprezentacije Dean Nemec osvrnuo se na utakmice i pružio uvid u dosadašnje pripreme: „Gostovanje u Češkoj bilo je odličan test pripremljenosti reprezentacije. U dvije utakmice dobili smo jaki sparing od češke reprezentacije. Utakmice su bile vrlo borbene s obje strane, rezultatski neizvjesne i dale su nam realnu sliku stanja pripremljenosti reprezentacije. U oba susreta izgubili smo s nekoliko poena razlike, ali rezultat i nije bio primaran u ovoj fazi priprema. Sve igračice su nastupile. Isprobali smo sve sto smo do sada trenirali i na kraju možemo biti zadovoljni prikazanim.  

Kondicijski smo napravili veliki iskorak od početka priprema. Uigrali smo ekipu u napadačkim i obrambenim opcijama i sada nam u posljednjih desetak dana u Đurđevcu preostaje da reprezentaciju dovedemo u optimalnu formu za EP u Italiji. Dosadašnje utakmice pokazale su da možemo igrati ravnopravno i s najboljima (Njemačka, Češka), a vidjet ćemo na EP za koliko visok plasman će to biti dovoljno. Grupa sa aktualnim europskim juniorskim prvakinjama Belgijom i domaćinom Italijom uz Švedsku nije nimalo laka, ali idemo se hrabro boriti i pokusati učiniti sto više.“