Regija
Dvije loše četvrtine presudile Zrinjskom u Vršcu

Dvije loše četvrtine presudile Zrinjskom u Vršcu

Autor: Teo Cilar

Vršac izdržao pritisak Zrinjskog u posljednjoj dionici i zasluženo osvojio bodove.

Vršac je pobjedom protiv Zrinjskog rezultatom 80:72 ostao pri vrhu druge ABA lige. Iako su zaprijetili u posljednjoj dionici, Zrinjski nije imao snage za potpuni preokret.

Vršac-Zrinjski Mostar 80:72 (23:21, 18:11, 27:17, 12:23)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je Zrinjski odlično ušao u utakmicu i na krilima Aleksandra Sokolovića i njegovih osam poena došao do vodstva 6:15 u petoj minuti utakmice, domaćini zovu minutu odmora poslije koje se sve preokrenulo. Vršac prvu četvrtinu završava serijom 17:6 za vodstvo 23:21. 

Domaćini su u drugom periodu odigrali odličnu obranu, dopustivši gostima samo 11 postignutih poena, a u ovom su periodu došli i do prvog dvoznamenkastog vodstva rezultatom 39:27. Sokolović je u zaršnici četvrtine s pet vezanih poena smanjio na 39:32, ali posljednje poene prvog poluvremena ubacujuju domaćini, točnije Koča Jovović pa se na odmor odlazi rezultatom 41:32 za Vršac.

Treća četvrtina bila je još gora po Zrinjski. Vršac je tokom cijelog perioda održavao dvoznamenkastu prednost koja je na samom kraju četvrtine iznosila 19 koševa razlike. Dvije i pola minute igre u posljednjoj dionici nije bilo koša s niti jedne strane, a onda domaćini pogađaju jedno od dva bacanja i vode s okruglih 20 poena razlike. Bila je to najviša prednost na susretu nakon koje se Zrinjski počeo polako približavati domaćinu. Ali Demić ubacio je tricu na dvije minute do kraja susreta kojom Zrinjski dolazi na samo minus pet te smo imali otvorenu utakmicu. Na žalost po Zrinjski, Danilo Ostojić na drugoj strani odmah uzvraća tricom i tu je susret bio riješen, a pobjeda je na kraju zasluženo ostala kod domaćina. Bila je ovo peta pobjeda za Vršac uz dva poraza dok je Zrinjski na omjeru od tri pobjede i četiri poraza. 

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Dušan Kutlešić s 18 poena, četiri asista i isto toliko osvojenih lopti te Ostojić s 15 poena, devet skokova i četiri asistencije. Kod Zrinjskog Sokolović 15 poena, a Marko Šutalo i Vedran Princ ubacili su svaki po 12 koševa.