Hrvatska
Atipični dvoboj u Zadru. Lani je odlučivao o ostanku, danas odlučuje o prvom mjestu

Atipični dvoboj u Zadru. Lani je odlučivao o ostanku, danas odlučuje o prvom mjestu

Autor: Paulo Sarić

Zadrani u prosjeku domaće utakmice dobivaju s 20 razlike…

'Žuta podmornica' ove sezone izgleda jako uvjerljivo na domaćem parketu. Iako to rezultati možda i ne pokazuju, Jazine u svojoj dvorani lakoćom dolaze do pobjeda koje su ih odvele do samog vrha tablice. Predstave na strani, ruku na srce, manje su uvjerljive, no za Zadrane je dobra stvar da večerašnji susret osmog kola Prve muške lige igraju pred svojim navijačima. Protivnik je lanjski premijerligaš KK Ribola Kaštela koja se, za razliku od domaćina, nešto lošije snašla u nižem rangu natjecanja.

- Igramo protiv suparnika koji je dobio dvije utakmice u nizu te je očito da je promjena trenera imala pozitivan utjecaj. Trijumf protiv Đakova možda i nije toliko iznenađenje, ali se gostujuća pobjeda protiv Pule pokazala vrlo bitnom za momčad koja se vratila na pobjednički put. No, bez obzira na to, mi igramo na domaćem parketu i težit ćemo tome da nastavimo niz nepobjedivosti u svojoj dvorani – rekao je u najavi utakmice domaći strateg Luka Bujas.

Ribola je prije nekoliko kola promijenila trenera te je Luku Žitka zamijenio nekadašnji hrvatski reprezentativac Damir Rančić. Pod vodstvom bivšeg igrača Splita, Cibone i Zadra Kaštelani su proigrali i počeli pružati partije kakve su se od njih i očekivale.

- Promijenili su minutažu nekim igračima, kao i napadačku koncepciju, što je i razumljivo jer svaki trener ima svoje ideje. Pojedinci su počeli dobivati veću priliku pa je tako mladi kadet Krešić prošli vikend ubacio 24 poena. Kaštela je momčad za koju bi se moglo reći da je spoj mladosti i iskustva. Igrom diktira Biočić koji se vratio aktivnom igranju košarke, a inače je trener u klubu, pod košem imaju dvojicu iskusnih igrača Rosu i Marasovića, a tu su još i Rašetina i Vučinić kao igrači koji zatvaraju petorku i nose momčad – dodao je 33-godišnji Zadranin i istaknuo - kao kuriozitet naglasio bih da imaju dosta ljevaka u svojim redovima te su po tome dosta atipična momčad.

Domaćini su prošli tjedan imali određene zdravstvene probleme radi kojih svi igrači nisu bili u punom trenažnom procesu, no to ne bi trebao biti alibi pred večerašnji susret.

- Imali smo dosta problema s prehladama i virozama te jedan dio igrača nije bio u pogonu čitav mikro-ciklus, dakle ovih šest dana između utakmice s Universitasom i Ribolom. No, uspjeli smo se oporaviti, ili možda bolje rečeno ozdraviti, te se nadam i vjerujem da ćemo u kompletnom sastavu istrčati na parket Jazina – zaključio je Bujas.

Utakmice se igra večeras s počekom u 19:15h u dvorani Jazine.