Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Džanan Musa oduševio u Trevisu

Džanan Musa oduševio u Trevisu

Autor: Paulo Sarić

Pregled drugog dana.

Drugi dan Adidasova Eurocampa obilježili su susret najboljih europskih kadeta i velika pobjeda europske All-star momčadi protiv izabrane selekcije SAD-a, rezultatom 82-62. Hrvatska je imala dva predstavnika u kadetskom susretu, dok Luka Božić jučer nije igrao natjecateljske utakmice.

Nakon ranog početka, nešto iza devet sati, i treninga tranzicije, oko podneva je na scenu stupio bivši trener Chicago Bullsa, Vinnie Del Negro koji je upoznao mlade igrače sa svojim pogledom na košarku. Nedugo nakon, počela su prava uzbuđenja.

Prvi su na teren izašli mladi reprezentativci Slovenije koji su odmjerili snage protiv The Path Teama, te su se ponovno pokazali nedoraslima za najbolje američke srednjoškolce. U porazu od 36 razlike bivši Cibos Žan-Mark Šiško nije bio raspoložen ubilježivši tek po dva skoka i asistencije, bez poena iz igre.

Vrhunac dana je bio susret najboljih europskih kadeta u kojemu je Hrvatska imala dva predstavnika. Oba vezana za Cibonu. Uz aktualnog člana mladih kategorija Vukova, Mateja Rudana, na teren je istrčao i sin bivšeg europskog šampiona sa zagrebačkom momčadi Mario Nakić. Za razliku od kadetskih susreta u prošle dvije godine, jučerašnji je dvoboj bio zanimljiv i izjednačen, a pobijedila je Nakićeva momčad rezultatom 74-70. Rođeni Beograđanin ubacio je deset poena, uz osam skokova, ali i šest izgubljenih loptu. No, svejedno je dobio pohvale košarkaških djelatnika zbog svoje mogućnosti zabijanja koševa i osjetno bolje igre nego u prošlogodišnjem izdanju. Matej Rudan je također imao dobar učinak zabivši devet koševa, uz šest skokova i tri asistencije za 20 minuta u igri.

Šećer na kraju bila je druga utakmica europske All-star momčadi, ovaj put protiv izabrane selekcije američkih igrača. Europljani su dominantno pobijedili u susretu u kojemu su vodili od početka do kraja. Unatoč lošem otvaranju za tri poena, od samih početaka su preuzeli kontrolu nad susretom i na koncu slavili 82-62. Pobjednički je sastav predvodio Gytis Masiulis koji je zabio 16 poena, dok su sva tri igrača abaligaških klubova ostavila vrlo dobar dojam. Megin dvojac Jaramaz i Mushidi odigrao je svoje prve utakmice i u vrlo dobrim partijama zabio devet, odnosno sedam poena. Dojam je da je iskusniji Jaramaz ipak nešto bolje izgledao na terenu i vrlo rutinirano vodio svoju momčad.

Posebno treba istaknuti vrlo dobro izdanje Cedevitinog Džanana Muse koji je pretežito imao loptu u svojim rukama, ali je pokazao da nije samo dobar strijelac, već i da može kvalitetno razigravati. Na koncu je završio s deset poena, i po pet skokova i asistencija, bez izgubljene lopte. Njegova je partija ostavila snažan dojam na američke novinare i predstavnike NBA klubova.


Danas je na rasporedu posljednji dan kampa u Trevisu, na teren će istrčati sve četiri All-star momčadi, u utakmicama s početkom u 12.30, 15 i 17 sati, a prijenos uživo možete pogledati ovdje.