Hrvatska
Dželalija o ozljedi Vladovića i promjenama koje slijede u prijelaznom roku

Dželalija o ozljedi Vladovića i promjenama koje slijede u prijelaznom roku

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Milan Balaban

Šibenčani zadovoljni i nakon poraza: 'Na 40-50 smo posto.'

Tijekom utakmice Šibenka-Zadar ozlijedio se iskusni Jakov Vladović. Posjeo je na klupu nakon nepunih deset minuta.  


– Vidjeti ćemo što će za Jakova kazati liječnička služba, koliko je ozbiljna njegova ozljeda mišića. Osjetio je još na zagrijavanju peckanje, ali je krenuo u utakmicu. On je sjajan, fenomenalno karakteran dečko, drugi ne bi startali uopće, ali Jakov je odlučio pokušati odigrati unatoč ozljedi. Uz to, izostanak Gulina bio je velik hendikep za nas, on je trebao biti starter. Ali, dobro, bodovi su ovog puta otišli njima, međutim još ćemo mi dosta igrati sa Zadrom, sada smo na nekih 40-50 posto – kazao je trener Šibenke Edi Dželalija, koji se nije libio, i to u egal utakmici, ‘baciti u vatru’ one najmlađe, Tomislava Ivišića, Pleadina, Vlaića.

– Pleadin je ušao protiv Zadra kada je bio egal, a praktički nije igrao ništa prije toga, mali Vlaić je energetski obrambeno odradio svoj dio, pa mali Tome Ivišić. Polako, doći će to na svoje, kroz trening, nadograđivat će se, dobit će svoju šansu – poručio je trener narančastih. Osvrnuo se Dželalija, nakon pitanja novinara, i na Erica Cobba, koji je dobro krenuo u utakmicu, ali onda se izgubio.

– Eric je doveden i mora dobiti šansu, jer moramo procijeniti što ćemo s njim. Ne samo s njim, ima još par igrača koje moramo procijeniti. Sada je, međutim, najvažnija kohezija momčadi, ne možemo je puno razbijati. Čekat ćemo prijelazni rok pa ćemo vidjeti. Ali definitivno će biti promjena. Ericu smo zato dali šansu da se pokaže, cilj je da u malom dijelu minutaže da puno, a ne da u 20 minuta ne da ništa. Startao je dobro, kasnije se izgubio, tako da sam u konačnici djelomično zadovoljan s njim. Dašić može puno bolje, Vuko je bio samozatajan i također može puno bolje, Mileković i Bašić dali su svoj doprinos – ‘secirao’ je Dželalija izvedbu svojih igrača, a najzadovoljniji je bio igrom Nakića i Šarića. O potonjem je nakon susreta jako pohvalno govorio trener Zadra Danijel Jusup.

–  Mladi Šarić baš je dobro odigrao, ugodno me iznenadio i jako mi se svidio. Ima tu neku mirnoću, jako dobra rješenja. Daleko ga vidim – nije štedio Jusup na komplimentima. Šariću pohvale od takvog stručnjaka svakako gode, ali…

– Danas sam zbog ozljede Jakova dobio nešto više minuta, a samim tim i više samopouzdanja. Na kraju se piše samo pobjeda, da smo dobili pričalo bi se o meni, ovako će se pričati o pobjedi Zadra. To je tako u sportu – istaknuo je Šarić, koji se također osvrnuo na vrhunsku podršku s tribina.

– Zahvalio bih navijačima na odličnoj atmosferi, stvarno je bio gušt igrati. Nismo dobili, ali nadam se da smo opravdali njihova očekivanja, da se vidjelo da smo dali sve od sebe, da su želja i volja bili na nivou, a igra popravila – kazao je mladi šibenski play.

Više o ovoj temi potražite na Šibenskom portalu.