Hrvatska
Regija
Džikić nahvalio zadarske navijače i umalo zapjevao: „Bilo bi mi lako da te ne volim!“

Džikić nahvalio zadarske navijače i umalo zapjevao: „Bilo bi mi lako da te ne volim!“

Autor: Paulo Sarić

Podgoričani su profesionalno shvatili gostovanje u Zadru i došli do sedme pobjede u ligi.

Bila je to uvjerljiva pobjeda Budućnosti u Zadru. Aktualni regionalni prvak s 20 je razlike prošao kroz Donatov grad i vratio se na drugu poziciju na tablici Jadranske lige. No, više od laganog trijumfa crnogorskog sastava, pričat će se o slatkorječivom Aleksandru Džikiću kojemu su ponovno 'ispadali bomboni' kada je govorio o zadarskim navijačima.

- Mi smo pobijedili zato što smo bolji. Mislim da nema dileme da smo kvalitetniju. Ali, jesmo li se, pod navodnicima, uplašili, jesmo li bili oprezni i znali da može biti teško? Jesmo! Ova ekipa Zadra je otpuhala Cibonu u Zagrebu i to ultra dominantno. Ova ekipa Zadra je dobila Partizan u Beogradu što i nije najlakša stvar na svijetu. Ova ekipa Zadra ima ljude koji pjevaju i na minus 20. Znate li vi što je to? To se ne može kupiti – započeo je svoje obraćanje novinarima trener Budućnosti i izrecitirao poznatu navijačku pjesmu navijača Zadra – „Bilo bi mi lako da te ne volim!“ I tu je kraj priče. Svaka čast tim ljudima.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Gostujući se trener potom osvrnuo na sam tijek utakmice i otkrio da Crnogorci nisu olako shvatili današnju utakmicu koja im je došla samo tri dana nakon iznenađujuće pobjede nad CSKA-om u Podgorici.

- Kontinuitet je jako bitan. Ja znam tko je Nazor i kako radi… Što se toga tiče mi smo euroligaški tim i to smo u jednom dobrom dijelu utakmice i pokazali. Bilo je momenata i kad je bilo drugačije, ali ja sam osobno najzadovoljniji što smo nakon stvarno iznenađujuće pobjede u Euroligi došli ovdje i što nitko ne može reći da smo došli samo odraditi utakmicu. Zato je naša igra izgledala toliko uvjerljivo – dodao je 47-godišnji Beograđanin koji je komentirajući izvrstan šut svoje momčadi iznio nekoliko zanimljivih statističkih podataka vezanih uz ekipu Zadra - ne znam znate li, ali Zadar je momčad broj dva po broju poena i broj jedan po postotku slobodnih bacanja te šutu za dva poena u ABA ligi. Statistički ubacuju više poena od nas... Ne možemo mi doći ovdje i prošetati se. To sam rekao svojim igračima, vrlo jasno i vrlo eksplicitno. Mi smo radili situacije iz kojih smo pogađali te šuteve, ali smo pogađali i neke teške šuteve. U solidnoj smo šuterskoj formi u posljednje vrijeme. Sveli smo Zadra na 39 posto šuta i ja sam super zadovoljan.

S obzirom na viđeno, ima i razloga biti.