Hrvatska
Edo Murić: I druga će utakmica biti teška

Edo Murić: I druga će utakmica biti teška

Autor: KK Cedevita

Protiv Zadrana je teško pronaći put do koša.

Nakon što je u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige u produžetku svladala Zadar u gostima, Cedevita će u drugoj utakmici istog protivnika ugostiti u srijedu u 19:00 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

Polufinalna serija igra se na tri pobjede i s trijumfom u srijedu momčad Slavena Rimca došla bi na korak do finala.

Prva utakmica bila je teška, a Zadrani su na kraju četvrte četvrtine imali i šut za pobjedu.

"Treba biti iskren i reći da moramo biti jako zadovoljni s izvučenom pobjedom u Zadru. Ne bi bilo nezasluženo da je Zadar pobijedio. Međutim, to je sve iza nas. Vratili smo se iz Zadra s rezultatom s kojim smo htjeli. Sigurno da moramo biti bolji, no isto tako treba istaknuti da nije lako i svaka čast igračima. Nekad u takvim lošim utakmicama treba pronaći načina i pronašli su. Trebat ćemo biti bolji za drugu utakmicu. Mislim da su igrači toga svjesni i, iskreno, očekujem neko bolje izdanje. Pogotovo u fazi napada, gdje smo bili dosta, neću reći u nekoj nervozi, ali jednostavno nismo imali svoj dan", izjavio je trener Cedevite Slaven Rimac, koji će na raspolaganju u sljedećoj utakmici imati sve igrače.

U prvoj utakmici Justin Cobbs bio je ozlijeđen. U prvom poluvremenu nije ulazio u igru, a ukupno je na parketu proveo 5:16 min.

"Cobbs je htio igrati. S obzirom na tu ozljedu zgloba, želio je probati. Stavili smo ga malo. Ja volim, ako igrač želi, staviti ga na teren. Međutim, isto tako mi se u drugom trenutku činilo da imamo neke druge opcije koje će možda bolje funkcionirati. Probao je, malo je osjetio atmosferu i bio je isto tako dio te pobjede. Prošla su tri dana, tako da će sigurno biti u boljem zdravstvenom stanju i očekujem da će pomoći u većoj mjeri."

Nakon što se mučila u prvih 40 minuta, Cedeviti se konačno sve prelomilo u produžetku.

"Profunkcionirali smo s tom nekom našom igrom koja nam je forte, znači s dva beka na terenu. Treba reći za Tonija Katića da vuče te neke sitne probleme već duže vrijeme, ali profunkcionirao je u produžetku. Povezao je naše redove, što nam je trebalo, i onda je sve puno lakše izgledalo",istaknuo je Rimac.

Jedan od boljih u pobjedi Cedevite bio je Edo Murić.

"Zadar je dobra ekipa i mislim da će svaka utakmica biti na loptu, dvije, tri. Ja se nadam da ćemo mi zaigrati sa svim igračima jer će svima biti lakše ako će igrati na pozicijama na koje smo navikli, a u obrani se nadam da ćemo napraviti isti posao jer mislim da je obrana bila dobra. Igrači Zadra su dobri. Vidjeli smo sami da igraju neuobičajeno s četiri velika igrača i vrlo je teško naći put do koša. Mislim da će druga utakmica biti isto teška i nadam se da ćemo doći s istim pristupom kao na prvoj utakmici, ali da ćemo odigrati bolje", izjavio je Murić.