Hrvatska
Egemen: Na papiru to ne izgleda baš jako, ali vjerujem u trenera i igrače

Egemen: Na papiru to ne izgleda baš jako, ali vjerujem u trenera i igrače

Poznat sastav Šibenika za novu sezonu.

Navijači narančastih s velikim zanimanjem prate što se događa na Baldekinu, kakva će se ekipa složiti za novu sezonu. I dosadašnje informacije većinu su ugodno iznenadile. Naime, stigla su dva igrača koji su dobro poznati pratiteljima košarke, s dosta obećavajućim C.V.-jem – Toni Vitali i Filip Bundović, javlja Šibenski portal

 Obojica su i službeno predstavljeni kao novi igrači GKK Šibenika. Prije njih novinarima su se obratili v.d. predsjednika kluba Bašar Egemen i sportski direktor Filip Vukičević.

– S današnjim danom, potpisom ove dvojice igrača, kompletirali smo roster za predstojeću sezonu.  A on izgleda ovako; Radovčić, Pandurići i Šarić na poziciji 1-2, Bašić, Nakić i Gulin na poziciji 2-3 i Paić, Vitali i Bundović na poziciji 3-4-5. Tražimo i desetog u tom društvu i vidjet ćemo hoćemo li ga naći. Ako ne, posegnut ćemo za nekim od naših mladića. Na papiru to ne izgleda baš jako, ali vjerujem u igrače i trenera, da će se boriti snažno. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu, dobre utakmice i dobru atmosferu na Baldekinu – kazao je Egemen.

Što se tiče onog drugog, financijskog dijela, i tu je optimist.

– Još tražimo način za zatvaranje financijske konstrukcije na siguran način i vjerujem da ćemo uz podršku Grada i gradonačelnika u tome i uspjeti. Dogus Hrvatska i dalje će podržavati klub, nadam se i pomoći iz Turske u nadolazećim mjesecima – poručio je Bašar Egemen.

Filip Vukičević za sada se jako dobro snalazi na mjestu sportskog direktora, što su potvrdila i spomenuta pojačanja.

– Znamo da je u odnosu na prošlu sezonu otišla okosnica ekipe. Cilj je poznat, ostati u ligi, a potajna želja je ući u doigravanje i dugove svesti na nulu. Vođeni tom politikom doveli smo momke koji su karakterni, koji su koliko-toliko dokazani u A1 ligi i od kojih naši mladi igrači mogu učiti. Dakle, pred nama je mukotorpan rad i proces, a što će biti na kraju godine ne znam, ali očekujem podršku s tribina kao i do sada – kazao je Vukičević.

Obojica novih igrača poručili su kako su sretni zbog dolaska u Šibenik.

– Od početka sam stekao dojam da me žele i klub i trener, što mi je bilo jako bitno pri odabiru nove destinacije. Cilj jest ostanak, ali možemo i moramo više i bolje  od toga, pogotovo kada sam dobio uvid koliko se dobro radi na treningu i koliko potencijala ima naša mlada ekipa. Nadam se da ćemo uz podršku navijača napraviti puno više nego što ljudi misle da možemo, da ćemo im dokazati da su u krivi – kazao je Toni Vitali.

Bundović je istaknuo kako je odlično primljen u novom klubu.

– Imamo odličnog trenera, momčad je jako mlada i ima veliki prostor za napredak što će, vjerujem, pokazati kroz trening i dobar rad. Drago mi je što ću imati priliku igrati pred jednim od najboljih košarkaških navijača u zemlji  – kazao je Bundović.