Hrvatska
Ekskluzivne snimke iz zadarske svlačionice. Jusup: 20 minuta nas dijeli od nečeg za sva vremena

Ekskluzivne snimke iz zadarske svlačionice. Jusup: 20 minuta nas dijeli od nečeg za sva vremena

Autor: Branko Tabak Photo: Dado Burčul

Autor video zapisa je Dado Burčul, dobri duh zadarske košarke

Dado Burčul se u završnoj fazi sezone priključio stručnom stožeru Danijela Jusupa. Dado je više od fizioterapeuta. Uostalom, sjajan posao u toj domeni već je odrađivao mladi stručnjak Marko Štrbac pod palicom klupskog liječnika dr. Mladen Srzentić. Tu su bili i Jusupovi pomoćnici Toni Dijan, Stipe Kuliš i Tomislav Ružić kao i čovjek koji se brinuo za kondicijsku pripremljenost momčadi Bernard Kotlar. Svojim opservacijama, kako i sam Jusup kaže, velik posao napravio je sportski direktor Denis Pleslić.

Bernard Kotlar  i Danijel Jusup 

Dado je uskočio kao stručnjak, ali i dobri duh kluba, čovjek koji spaja igrače sa strukom, struku s medijima, medije s navijačima.

Dado je u trenucima kada je Splićane, uoči finalne serije zahvatila euforija, pomogao stručnom stožeru i klupskom vodstvu da omoguće ekipi maksimalnu koncentraciju na parket.

Dado Burčul, Stipe Kuliš, Tomislav Ružić, Marko Štrbac, Toni Dijan, Mladen Srzentić 

A kada je shvatio da je kod 2-0 u pobjedama i plus 25 na poluvremenu (51-26) treće utakmice Zadar pred četvrtim naslovom uzeo je kameru u ruke i snimio Jusupov govor igračima prije istrčavanja natrag u grotlo raspjevanog Višnjika na kojem je 10 000  gledatelja već slavilo naslov prvaka.

Da je priča blizu kraja znao je i sam Jusup, uvijek oprezan, fokusiran i maksimalno koncentriran. Atmosfera u dvorani u spoju sa potpunom fizičkom, taktičkom i psihološkom dominacijom njegove momčadi dovela je do toga da igračima nije morao previše govoriti o taktici. S nekoliko riječi dao im je do znanja da se već obraća državnim prvacima.

Donosimo ekskluzivnu snimku Jusupovog govora kao i slavlja u svlačionici nakon pobjede.

Video: Dado Burčul