Intervjui
EKSKLUZIVNO Shane Larkin: Otvoren sam za ideju da zaigram za Hrvatsku!

EKSKLUZIVNO Shane Larkin: Otvoren sam za ideju da zaigram za Hrvatsku!

Sjajna vijest sa Zadar Basketball Tournamenta!

Nakon završetka finalne utakmice Zadar Basketball Tournamenta 2019 između Anadolu Efesa i Albe u kojoj je turski sastav slavio uvjerljivu pobjedu, uhvatili smo lani najboljeg igrača Eurolige Shanea Larkina.

Kako smo neslužbeno saznali, izbornik Hrvatske Veljko Mršić oduševljen je igrama Larkina te vrlo zaintrigiran idejom da Larkin zaigra za Hrvatsku, a naše prvo pitanje išlo je upravo u tom smjeru.

Sigurno si gledao netom završeno Svjetsko prvenstvo u košarci. Jedno od obilježja je bilo i to da je dosta reprezentacija bilo pojačano sa jednim naturaliziranim igračem. S obzirom na vašu bliskost sa sadašnjim (Kruno Simon) i bivšim suigračem (Bojan Bogdanović), da vas iz Hrvatskog košarkaškog saveza kontaktiraju i ponude državljanstvo i mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, kako bi reagirali?

- Zanimljivo pitanje. Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom. Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju.

Upoznati ste s hrvatskom košarkom.  Vi uz Simona, sedmoricu NBA igrača i nekolicinu talentiranih mladića bili bi apsolutno ozbiljni kandidati za medalju na Olimpijskim igrama. Javna je tajna da Hrvatskoj nedostaje upravo igrač vaših kvaliteta i da bi bili karika koja nedostaje.

- Da,definitivno bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportaša. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bi tijekom ove sezone morao dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bi čuti od odgovornih osoba što bi se očekivalo od mene. No ideja je svakako zanimljiva.

Da li vam je i Turska pristupila sa sličnom idejom?

- Nije bilo nikakvih službenih ponuda, no šuška se da bi se to moglo dogoditi. Vidjet ćemo, sezona tek počinje i ima vremena za bitne odluke.

Protekla sezona bila vam je najbolja u karijeri. S obzirom da ste još mladi vjerojatno vam je želja povratak u NBA?

- Svakako bi se volio vratiti u NBA, no ne po svaku cijenu. I ovog ljeta sam imao ponude iz NBA, no želim situaciju gdje ću biti starter. Previše volim košarku da bi negdje sjedio na klupi. U Efesu mi je odlično. Imamo sjajnu momčad i odlične navijače i užitak je igrati u takvoj atmosferi.

Autobus je bio upaljen, suigrači u njemu.  Bližio se put za Zagreb iz kojeg slijedi let za Istanbul. Larkin je otišao, no njegove riječi da je otvoren za ideju igranja za košarkašku reprezentaciju Hrvatske ostaju. Larkin je svoje rekao, preduhitrimo ostale!