Hrvatska
Emil Savić se vraća u Hrvatsku, s Goricom potpisao višegodišnji ugovor

Emil Savić se vraća u Hrvatsku, s Goricom potpisao višegodišnji ugovor

Gorica slaže nikad jaču momčad. Emil Savić je još jedan pomno izabran igrač koji će svojim kvalitetama upotpuniti roster velikogoričke ekipe…

Još jedno pojačanje za novu zahtjevu sezonu u ABA 2 i HT Premijer ligi potpisalo je 2+1 godišnji ugovor. Emil Savić (bek, 200 cm, rođ 1998 g.) stalni član svih mlađih reprezentacija Hrvatske na U14, U16, U18 i U20 natjecanjima košarkom se počeo baviti u školi košarke Cedevita no najveće uspjehe u Hvatskoj ostvario je sa trenerom Nenadom Kukićem u KK Rudeš sa svojim novim/starim suigračem Krešimirom Ljubičićem gdje su zajedno osvojili brončane medalje na U14 i U16 prvenstvima Hrvatske.

Juniorsku košarku Emil provodi u klubu Baloncesto Torrelodones u Madridu, poznatoj košarkaškoj akademiji gdje pod vodstvom bivšeg trenera KK Gorica, Davora Matkovića osvaja prvenstvo Madrida za juniore uz pobjedu nad Real Madridom kojima je to bio prvi poraz u dvije godine natjecanja i osvojenu nagradu za MVP te sudjeluje na juniorskim prvenstvima Španjolske osvajajući 6. odnosno 11. mjesto i potpisuje profesionalni trogodišnji ugovor sa Valencijom gdje se slijedecih godine razvija u  seniorskoj i B ekipi uz posudbu u ACB ligasa San Pablo Burgos u sezoni 2017/18. Prošle godine bio je član PSK Karlsruhe Lionsa koji su se natjecali u njemackoj PRO A ligi.

- Za početak želim se zahvaliti Gorici na pruženoj prilici. Puno je prošlo od moje zadnje utakmice u Hrvatskoj i uvjeren sam da je Gorica pravo mjesto za mene da se vratim na domaći teren i zaradim minutažu te pomognem ekipi pobjediti u sto je vise utakmica moguće kako u HT Premijer ligi tako i u ABA 2 ligi. Potpisivanjem višegodišnjeg ugovora vidim da Gorica računa samnom u budućnosti i to mi definitivno daje motivaciju da svaki trening i  svaku utakmicu iskoristim za napredak, individualno i sa ekipom, rekao je Savić nakon dolaska u Goricu.