Hrvatska
Emocije (ni)su zaje*ana stvar... Ozbiljnim pristupom i hladne glave po pobjedu na Baldekin

Emocije (ni)su zaje*ana stvar... Ozbiljnim pristupom i hladne glave po pobjedu na Baldekin

Autor: Paulo Sarić

'Svoj' protiv 'svoga': Vladović i Dašić na jednoj, Junaković na drugoj strani.

Za razliku od ABA lige u kojoj i dalje ne znaju za pobjedu, košarkaši Zadra prilično dobro brode kroz hrvatsko prvenstvo u kojemu su uz pet pobjeda upisali samo jedan poraz. I to na najtežem mogućem terenu, na gostovanju u Zagrebu kod aktualnog državnog prvaka Cibone. No, znajući u kakvom se stanju nalazi domaća liga, takav rasplet situacije nikoga ne iznenađuje. Dapače, očekivan je.

Zadrane sutra na Baldekinu čeka drugi 'škakljivi' dvoboj i jedna od rijetkih utakmica na kojoj im prijeti „krivi korak“. 'Građani' su nedavno promijenili trenera, Mira Jurića je zamijenio iskusni Edi Dželalija koji se nada da će popraviti nezadovoljavajuće rezultate iskusne, i za šibenske prilike prilično dobro plaćene momčadi koja se ove jeseni okupila u Krešimirovom gradu.

Šibenik će sigurno imati dodatni motiv, uvijek ima motiv protiv Zadra, a dvorana će sigurno biti puna. Imaju iskusne igrače od kojih su neki igrali u Zadru što će im predstavljati i motiv više. Mi smo jučer imali utakmicu pa se moramo oporaviti i pripremiti kako bismo bili što spremniji i bolji. Moramo se držati prvenstva Hrvatske, moramo svaku utakmicu i svakog protivnika ozbiljno shvatiti i u svaki susret ozbiljno ući mislimo li pobjeđivati – izjavio je trener Zadra Danijel Jusup posebno upozorivši na 'stare kosti' od kojih prijeti najveća opasnost – u kreaciji trebamo paziti na Vladovića i Dašića, a u šutu na Milekovića i Bašića. Šibenik ima mogućnost kreacije, ali i širinu koju im omogućava šut. Vjerujem da ćemo se uspjeti mobilizirati i da ćemo biti na razni na kojoj bismo trebali biti.

Sve to bez Petra Marića i Ivana Siriščevića koji najvjerojatnije neće nastupiti u susjedskom derbiju.

Kako sada stvari stoje neće, no više ćemo znati nakon jutarnjeg treninga.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadarske će napade sutra orkestrirati rođeni Šibenčanin Martin Junaković koji se i nije iskazao u prvih šest regionalnih izazova gdje za sada ima ponajgori omjer asistencija i izgubljenih lopti od svih startnih razigravača ABA lige. Slabiji je tek ozlijeđeni Partizanovac Corey Walden.

Nedvojbeno, teška utakmica za nas pred punom dvoranom i to nakon ovog čudnog stanja što se tiče ABA lige. Međutim, moramo se maksimalno koncentrirati. Trenira se jako dobro i to se mora negdje pokazati, vjerujem da će to biti baš protiv Šibenkekazao je u najavi utakmice startni razigravač Zadra i dodaopoznato je da ova dva kluba imaju dugogodišnje rivalstvo, međutim meni će biti drago igrati na Baldekinu na kojem će se naći veliki broj mojih prijatelja i članova  obitelji. I znam da će svi oni navijati za Šibenku! Kao profesionalac moram odigrati na najvišoj mogućoj razini, potisnuti na stranu bilo kakve emocije, odraditi svoj dio posla i očekivati pobjedu.

Utakmica se igra u dvorani Baldekin s početkom u 20 sati.