Hrvatska
Emotivan doček U20 reprezentativki: U životu nisam bila u boljoj ekipi

Emotivan doček U20 reprezentativki: U životu nisam bila u boljoj ekipi

Ženska U20 reprezentacija vratila se u Hrvatsku nakon osvojenog trećeg mjesta na Europskom prvenstvu u Eilatu i izborene Divizije A.

Hrvatska U20 reprezentacija u sjajnom raspoloženju stigla je u Zagreb u večernjim satima. Uz doček roditelja, pjesmu i smijeh nitko u tom trenutku nije bio ponosniji od djevojaka i stručnog stožera na uspjeh koji su napravile. Emocije su se mogle osjetiti u zraku, a trenerica Linda Antić Borak također nije krila ono što je cijelo vrijeme 'tinjalo' u njoj.

- S obzirom da ja volim izazove zaista mogu reći da sam nešto očekivala... Da ne ispadne sada ovo nekakva farsa, pogotovo nakon svih onih otkaza. Ova djeca su nekako dobila kemiju, donijela su tu energiju sa sobom i to smo svi zajedno osjetili i usmjerili na jedno – i naravno zajedno ostvarili ovaj sjajan rezultat.

Josipa Silov  i Ana Petrak izabrane su u najbolju petorku Europskog prvenstva Divizije B.

- Osjećaj je fenomenalan. Još ne mogu vjerovati da je ovo stvarnost... Želim se od srca još jednom zahvaliti stručnom stožeru i curama, zaista nikad u životu nisam bila u boljoj ekipi. Tolika sloga – disale smo kao jedna – osjećaj je koji se ne može opisati riječima, kazala je Josipa. Nadovezala se Ana:

- Prvenstveno sam preponosna na ovu ekipu i na cijeli stručni stožer jer smo zapravo pokazali kako treba biti složan na terenu. Nije bilo nikakvog međusobnog nadmetanja, već smo baš bili ekipa. Puno mi znači ova medalja i ulazak u A Diviziju. Dokazali smo svim onima koji nisu vjerovali da mi to možemo iako je falilo puno ključnih igračica.