Hrvatska
Emotivni oproštaj Stojka Vrankovića od svog trenera: Svi smo vam bili kao djeca...

Emotivni oproštaj Stojka Vrankovića od svog trenera: Svi smo vam bili kao djeca...

Autor: HKS hks Muzej zadarske košarke Photo: Muzej zadarske košarke

Meni, dječaku koji je došao u velik grad, onako nesnalazeći, dali ste mi ruku i izveli me na ovaj put.

Đorđo Zdrilić, igrač, legendarni trener, jednom riječju košarkaška veličina ne samo u zadarskim krugovima, već veličina koja je ostavila dubok trag u cjelokupnoj hrvatskoj košarci, preminuo je u nedjelju, 17. listopada 2021.

Đorđo Zdrilić je bio među stvarateljima, možemo slobodno reći, košarkaškog pokreta zahvaljujući kojem danas Zadar zovemo gradom košarke. S posebnim pijetetom ga se sjeća predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, kao jedan od reprezentativaca bivše države, ali i mlade Hrvatske koje je Zdrilić (ne samo) košarkaški odgojio.

Evo kako se od njega oprostio njegov učenik, danas predsjednik HKS-a, Stojko Vranković

'Barba Đorđo, hvala Vam za sve, hvala vam za moj sportski, ljudski, zivotni uspjeh. Svima ste nam bili otac, nikom maćeha, i onom prvom kapetanu do onog zadnjeg 12-tog na klupi, prema svakom isto. Svi smo vam bili kao djeca, prema svima jednako strogi ili blagonakloni. Meni, dječaku koji je došao u velik grad, onako nesnalazeći, dali ste mi ruku i izveli me na ovaj put. Skromnost, samozatajnost, radišnost, edukacija, broj sati koje ste ostavili u dvorani Jazine slobodno možemo nazvati i požrtvovnost, da bi mi postali neko i nešto. Zadar je izgubio mnogo s Vašim odlaskom, prije Vas i barba Učinim. Neka vam je laka zadarska zemlja. Počivali u miru Božjem.