Europa i Svijet
Hrvatska
EP junorke: 'Cure su motivirane za više od borbe za ostanak'

EP junorke: 'Cure su motivirane za više od borbe za ostanak'

Izbornik Nemec najavljuje nastup ženske U18 reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Ženska U18 reprezentacija Hrvatske od subote u Udinama (Italija) nastupa na EP, divizije A. Izbornik Dean Nemec nakon drugog prijateljskog susreta protiv Francuske u Đurđevcu odredit će 12 igračica koje će pokušati ostvariti što bolji rezultat. S puno samopouzdanja naša reprezentacija će otputovati na sjever Italije čemu su doprinijeli dobri nastupi u prijateljskim utakmicama :

”Pobjeda protiv Francuske je zaista došla kao splet naše odlične igre. Poveli smo 27:5 i igrali nestvarno dobro. Moramo biti svjesni da je to samo prijateljska utakmica i da će u Udinama biti nešto drugo”. Na pripremama je bilo 15 igračica i odigrali smo osam utakmica. Ono što me posebno veseli su odlično odrađene pripreme jer nismo imali većih ozljeda izuzev ozljeda zgloba Jurić i Zadro koje su se brzo vratile na parket. Cure su motivirane puno više od borbe za ostanak i mislim da smo spremni pokazati dobru igru i na taj način prezentirati sve dobro što smo radili na priprema. Pojedine cure su imale veliku pauzu od kraja sezone do početka priprema pa smo se morali i fizički dosta podignuti što se nadam da i jesmo”,kaže Nemec koji nema još jasnu sliku suparnica na prvenstvu.

”Mi smo smješteni u skupinu s domaćinom, Belgijom i Švedskom, a u četvrtoj utakmici se križamo sa skupinom gdje su Njemačka, Latvija, Mađarska i Slovenija. Dio igračica ovih reprezentacija (Italija, Latvija, Mađarska) je nastupao na Svjetskom U17 prvenstvu koje je završilo u nedjelju i tek dan prije prvenstva će biti poznato tko će od njih igrati i na ovom prvenstvu.  U našoj skupini je veliki favorit Belgija, a naša prilika je u prvoj utakmici protiv Italije i pogotovo u susretu protiv Švedske. Mi nemamo tako širok roster kakav imaju ostale reprezentacije, ali mislim da ova reprezentacija ima potencijal i talenat te da je nešto bolja od prethodnih. Mi moramo igrati sa 110 posto ako želimo parirati reprezentacijama čije igračice igraju u ligama koje su puno jače od naše i koje su fizički ispred nas. Prvi cilj je ostanak u A diviziji, a naša želja je četvrtfinal”..zaključio je Nemec.


RASPORED HRVATSKE U SKUPINI:

Subota, 04.08. Italija – Hrvatska (21.00)
Nedjelja, 05.08. Hrvatska – Belgija (16.30)
Ponedjeljak, 06.08. Hrvatska – Švedska (16.30)