Europa i Svijet
Hrvatska
EP U18 (Ž): Grupna faza je gotova, slijedi osmina finala protiv Mađarske!

EP U18 (Ž): Grupna faza je gotova, slijedi osmina finala protiv Mađarske!

Autor: Saša Ćirić

Koliko daleko mogu naše djevojke?

Nakon posljednje utakmice skupine A, u kojoj su snage odmjerile Italija i Belgija, otklonjene su sve nepoznanice oko protivničke ekipe naših juniorki u osmini finala EP-a u Udinama.

Naime, našim djevojkama je za drugo mjesto skupine bila potrebna pobjeda Belgije, ali su Talijanke iskoristile činjenicu da se natjecanje igra na njihovom terenu i velikim preokretom u drugom poluvremenu uspjele doći do drugog trijumfa u skupini.

U zatvorenom krugu je reprezentacija Hrvatske imala najlošiji međusobni omjer, i ta činjenica nas je lansirala na treće mjesto skupine, što nam je dodijelilo drugoplasiranu reprezentaciju skupine B - Mađarsku. 

Identično kao i u našoj skupini, stvorio se krug od tri reprezentacije s omjerom 2-1. Najbolja je na kraju bila Latvija, koja je nakon uvodnog poraza uspjela dvjema pobjedama zasjesti na čelo ljestvice. Mađarska je u međusobnom dvoboju u posljednjem kolu propustila zauzeti prvu poziciju u grupi s tri pobjede, pa će s druge pozicije put do četvrtfinala tražiti preko naše selekcije.

Susret osmine finala Hrvatske i Mađarske je na rasporedu u srijedu, 8. kolovoza, u 14:15.