Time-out
Erdoğan Datomeu: Gdje ti je nestala čupa?

Erdoğan Datomeu: Gdje ti je nestala čupa?

Autor: Paulo Sarić

Europski prvak darivao prvog čovjeka Turske

Košarkaši Fenerbahçea jučer su imali prijem kod turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana u predsjedničkoj palači u Ankari povodom nedavno osvojenog trofeja Eurolige.

Dan uoči druge utakmice polufinalne serije turskog prvenstva u kojoj se Fenerbahçe susreće sa Darüşşafaka Doğuşom, Žuti kanarinci su privatnim avionom na nekoliko sati odletjeli iz najvećeg u glavni grad Turske ne bi li se susreli sa jednim od najmoćnijih svjetskih političara i odali počast Mustafi Kemalu Atatürku, ocu turske nacije.

Turski predsjednik primio je brojne darove od izaslanstva istanbulskog kluba, među kojima su bili i dres sa brojem jedan i njegovim imenom, kao i majica europskih prvaka sa potpisima svih igrača koji su učestvovali u povijesnom trijumfu turske košarke.

Dobro raspoloženi Erdoğana tijekom prijema je uputio nekoliko dosjetki europskim prvacima pa je tako u čudu gledao Luigija Datomea sa kratkom kosom, na što je Talijan, upitan gdje mu je nestala čupa odgovorio da je – kod Pere Antića.

S ozbiljnije strane, turski je predsjednik iskazao želju da Bobby Dixon, od prije nekoliko godina poznatiji kao Ali Muhammed, zadrži postojeće ime ukoliko svoju karijeru nastavi u redovima NBA momčadi.

Uz momčad i struku Fenerbahçea prijemu su prisustvovali i predsjednik Fenera, Aziz Yildrim, ministar sporta i omladine, Akif Çağatay Kılıç, kao i predsjednik Košarkaškog saveza Turske i proslavljeni košarkaš Hidayet Türkoğlu.

Podsjetimo, košarkaši Fenerbahçea prije desetak dana su u Istambulu nošeni bučnom podrškom s tribina osvojili svoj prvi naslov Eurolige pobijedivši u finalu momčad Olympiakosa rezultatom 80-64.