Hrvatska
Eskalacija pandemije se odrazila i na vikend raspored, otkazane su četiri utakmice

Eskalacija pandemije se odrazila i na vikend raspored, otkazane su četiri utakmice

Autor: Branko Tabak

Zaraza u dvije zadarske momčadi.

Eskalacija situacije povezane uz pandemiju koronavirusom sve više se odražava na satnicu sportskih događanja. Hrvatski košarkaški savez je danas objavio kako će zbog zaraze biti odgođene četiri utakmice u tri natjecanja pod njihovom ingerencijom

Lider košarkaške HT Premijer lige Cedevita Junior sutra je trebao u sklopu 9. kola HT Premijer lige gostovati u Jazinama kod zadarske momčadi Sonik Puntamika. Susret je odgođen zbog pozitivnih nalaza u momčadi Sonika, a novi termin bit će poznat naknadno.

I zadarski prvoligaš KK Jazine ima probleme sa zaraženim igračima pa je odgođena utakmica u kojem se razvojna momčad Zadra trebala sastati s Medveščakom u Zagrebu.

Odgođene su i dvije utakmice Premijer ženske lige i to susreti Splita i Medveščaka te Broda na Savi i riječkog FSV-a. Razlog su pozitivni nalazi u redovima Zagrepčanki i Brođanki.

Istovremeno stiže vijest da se na parket vraćaju košarkašice Šibenika i košarkaši Šibenke. Obje ekipe su bile izvan sustava natjecanja zbog zaraze koronavirusom.