Hrvatska
Etiopljanin Worku potpisao za Zadar

Etiopljanin Worku potpisao za Zadar

Autor: Branko Tabak

Nakon Bursaća i Paponje stigao i Worku.

Sada je i službeno. Novi igrač Zadra je 188 cm visoki branič Eyassu Worku. Ovaj 21-godišnjak ima dvojno državljanstvo (etiopsko i američko) te je potpisao ugovor na godinu dana.

Worku je rođen 18. listopada 1998. godine u Kaliforniji i Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone ovaj Amerikanac/Etiopljanin proveo je na sveučilištu UC Irvine. U posljednjoj sezoni prosječno je postizap 12.3 poena uz 4 asistencije i 40% šuta za tri poena, dok je na parketu u prosjeku provodio 28.8 minuta po utakmici.

U svojoj posljednjoj sezoni na UC Irvineu, Eyassu je bio izabran u drugu najbolju petorku Big West konferencije. Prije stanke uzrokovane pandemijom njegova ekipa je bila prvoplasirana u svojoj konferenciji.

Podsjetimo, sve je bilo dogovoreno i Edwardom Whiteom III koji je u zadnji trenutak odustao od potpisa te je Zadar u potrazi za bekom šuterom. 

Osim Workua novi igrači Zadra su Aleksandar Bursać i Filip Paponja (koji će se kroz juniorski sastav pokušati nametnuti treneru Mršiću). Nove ugovore su potpisali Dominik Mavra, Martin Junaković i Domagoj Vuković