Time-out
Euroliga mu ne da suditi jer ima bradu, on ih optužio za diskriminaciju

Euroliga mu ne da suditi jer ima bradu, on ih optužio za diskriminaciju

Autor: Teo Cilar Photo: euroleague.net

Njemački sudac više ne sudi utakmice Eurolige jer je odbio obrijati bradu.

Njemački košarkaški sudac Benjamin Barth optužio je Euroligu za diskriminaciju jer je odbio obrijati bradu. Barth je rekao za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung kako nije bio delegiran na utakmicu Eurolige od prošle jeseni nedugo od kako je uopće i počeo suditi Euroligaške utakmice jer nije želio obrijati bradu, a kao dokaz je priložio prepisku s Richardom Stokesom, Euroliginim seniorskim direktorom za suđenje.

Stokes mu je rekao kako treneri i sportski direktori klubova ne vole brade i da će se žaliti zbog toga. Njemački je sudac odbio obrijati bradu i nakon nekoliko zamolbi od strane Eurolige. 

- Ne razumijem zbog čega se ovo dešava. Koja je razlika ako sam obrijan ili nisam?! To je jedna vrsta diskriminacije. Koliko god ja želio suditi Euroligu, ovo ne mogu prihvatiti, rekao je Barth.

Barth više nije zabrinut za sebe, ali se želi pobrinuti da se ovakve stvari ne dogode u budućnosti nekom drugom i da javnost sazna za ovu situaciju.

Zanimljivo je i prezime njemačkog suca i ako mu maknete posljednje slovo prezimena, ostat će Bart a to s njemačkog prevedeno na hrvatski znači brada, a i kada na njemačkom izgovarate Barth i Bart ne primjeti se razlika pa možda i zbog toga ovaj sudac toliko voli svoju bradu. 

Zanimljivo, Barth je svoju prvu utakmicu u Euroligi sudio u listopadu prošle godine s našim najboljim sucem Sretenom Radovićem koji uvijek sudi obrijan, a sudili su Krunoslavu Simonu i njegovom Anadolu Efesu protiv Asvela u Lyonu. 

Tagovi euroliga