Europa i Svijet
Euroligaška sezona je gotova, ludilo doigravanja može početi!

Euroligaška sezona je gotova, ludilo doigravanja može početi!

Autor: Saša Ćirić

Nakon posljednjeg kola najprestižnijeg košarkaškog natjecanja u Europi, poznati su svi parovi četvrtfinala.

Posljednje tri utakmice 30. kola Turkish Airlines Euroleague nisu ponudile neizvjesnost po pitanju konačnog poretka, ali jesu onu rezultatsku unutar svojih četrdeset minuta.

U prvoj utakmici dana je Žalgiris nakon produžetka odnio pobjedu iz Pireja konačnim rezultatom 86-85. 

Nakon njih su na teren izašle momčadi Valencia Basketa i Maccabija iz Tel Aviva. I ova utakmica je imala priliku otići u produžetak, ali je kod rezultata 87-84 Itay Segev promašio šut za tricu. 

Posljednja utakmica nije ponudila veliku neizvjesnost, naime madridski Real je pobijedio Brose Bamberg s visokih 106-86.

Konačni poredak sezone 2017/18:


Četvrtzavršnica tako donosi zanimljive okršaje, od kojih možemo istaknuti dvoboj prošlogodišnjih sudionika ZDBT turnira, moskovskog CSKA koji u doigravanje ulazi s prve pozicije, te osmoplasiranog Khimki Moscow Region. Još jedan rado viđeni gost u Zadru, legendarni Željko Obradović, će sa svojim Fenerbahce Dogusom tražiti prolaz na završni turnir preko neugodne Baskonie iz Vitorie. Trećeplasirani s prvog izdanja ZDBT turnira, Olympiacos Piraeus, će u reprizi duela iz posljednjeg kola pokušati uzvratiti litavskom Žalgirisu za poraz na domaćem terenu. Napokon, dvoboj četvrte i pete momčadi nam donosi po imenima najatraktivniji par u kojem će Panathinaikos stajati na putu madridskom Realu i njegovoj superzvijezdi Luki Dončiću, koji će svakako imati motiv dokazati zašto ga se smatra nasljednikom najvećih europskih košarkaša u povijesti. Prve utakmice završnice se igraju 17. travnja.