Europa i Svijet
Euroligaški dvoboj Hrvata pripao Hezonji; Žižić dobar, Bender s minimalnim učinkom

Euroligaški dvoboj Hrvata pripao Hezonji; Žižić dobar, Bender s minimalnim učinkom

Autor: Saša Ćirić

Uvjerljiva pobjeda Zelenih.

U susretu 29. kola Turkish Airlines Euroleague Panathinaikos OPAP našeg Marija Hezonje svladao je s visokih +18 Maccabi Ante Žižića i Dragana Bendera.

Zeleni su najveći dio posla obavili u prvoj i posljednjoj četvrtini, u kojima su protivniku dopustili manje od deset postignutih poena. Tračak nade gostima, nakon što je na poluvremenu bilo +13 za domaće (43-30), koncem treće četvrtine donio je upravo Žižić, koji je u posljednjim sekundama ubacio za jedan posjed zaostatka (58-55). Ipak, u posljednjih deset minuta Atenjani ubacuju u višu brzinu i podižu razliku za konačnih 81-63. Hezonja je ponovno bio dvoznamenkast (12 poena), a počinje sudjelovati i u ostalim segmentima igre - skupio je i četiri skoka, te po tri asistencije i osvojene lopte. Žižić je s 9 poena i 8 skokova imao najvišu valorizaciju kod Izraelaca (14), dok je Bender promašio sva tri šuta iz igre te uhvatio dva skoka i podijelio dvije asistencije. Kod Panathinaikosa najbolji strijelac bio je Papapetrou (20), dok je jedini dvoznamenkasti kod Maccabija bio Wilbekin (14).

Maccabi trenutno zauzima 14. mjesto s 11 pobjeda i 16 poraza, a jedno mjesto iza njih je upravo Pao, koji ima 10 pobjeda i 17 poraza. U 30. kolu Panathinaikos dočekuje Crvenu zvezdu, a Maccabi francuski ASVEL.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore