Europa i Svijet
Europski prvaci dobili novog izbornika

Europski prvaci dobili novog izbornika

Autor: Teo Cilar

Europski prvak Slovenija od danas ima novog izbornika.

Kao i u slučaju Hrvatske, novi izbornik postao je pomoćnik Igora Kokoškova na Eurobasketu 2017, a riječ je o Radovanu Trifunoviću. Novi selektor voditi će Sloveniju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine, a koje počinju idućeg mjeseca.

Trifunović (44) je do sada u Košarkaškom savezu Slovenije radio kao vođa projekata mlađih kategorija, pomoćnik izbornika, a u posljednje četiri godine obavlja i ulogu predsjednika stručnog savjeta.Kao igrač, ima 11 nastupa za reprezentaciju Slovenije, većina ih je s Europskog prvenstva u Španjolskoj 1997. godine. 2015. godine je kao izbornik B reprezentacije Slovenije osvojio međunarodni turnir u Kini. 

Novi izbornik slovenske reprezentacije se trenutno nalazi u Americi. Dobio je poziv Sveučilišta UCLA čije trenere interesira rad s mlađim kategorijama i njihovo vađanje u seniorsku reprezentaciju. Dosadašnji izbornik Igor Kokoškov će ostati povezan sa reprezentacijom Europskih prvaka, a obavljat će ulogu savjetnika. 

Trifunovića će se prisjetiti i zadarski ljubitelji košarke. On je naime trebao postati trener Zadra 2013. godine. Nakon što ga je klub već predstavio kao novog trenera na press konferenciji, Trifunović je već idućeg dana javio kako ipak neće biti trener Zadra jer ima previše obaveza za slovenski savez u svezi organizacije Eurobasketa 2013.