Hrvatska
Europski prvak se vratio u Ljubljanu

Europski prvak se vratio u Ljubljanu

Vjerujem u ovaj projekt.

Saša Zagorac se vratio u Ljubljanu. Dijete ljubljanskog kluba i europski prvak s reprezentacijom Slovenije 2017. godine potpisao je dvogodišnji ugovor s KK Cedevita Olimpija. 

Saša Zagorac će sa svojih 35 godina bit jedan od najiskusnijih košarkaša kluba u nadolazećoj sezoni.

Karijeru  je započeo u tadašnjoj Union Olimpiji, igrao je za sve klupske kategorije, a već u sezoni 2003/04  osvojio je naslov nacionalnog prvaka. Igrao je za brojne klubove među kojima su Shiraz, Melilla, Gandia, Menorca, Postojna, Imola, Grosuplje, Zlatorog, ponovno Union Olimpija, Akademik Lukoil, Parma, Sopron i Krka.

Prošlu sezonu započeo je u Bahreinu, a završio u poljskom Trefl Sopotu. Najveći uspjeh Zagorac je ostvario 2017. godine sa slovenskom reprezentacijom koja je postala europski prvak. 

Godine 2004. Zagorac je bio član zlatne generacije slovenskih mladih košarkaša koji su u Brnu osvojio naslov europskog prvaka do 20. godine.

- Fenomenalan je osjećaj vratiti se u Ljubljanu. Čitava me je priča osvojila na prvu. Vjerujem u ovaj projekt i nadam se da će momčad biti složena prema željama vodstva kluba - rekao je Zagorac.