Hrvatska
Evo i Cibone u završnici borbe za prvi trofej

Evo i Cibone u završnici borbe za prvi trofej

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: Ivana Dergez/KK Cibona

SuperSport Kup Krešimir Ćosić

Cibona je u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić u Draženovom domu slavila protiv DepoLink Škrljeva rezultatom 101-75. Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka jer nakon 15-0 otvaranja domaćina, Škrljevo nije pronalazilo rješenje te nije uspjelo smanjiti rezultat i vratiti utakmicu u egal.

Bariša Krasić na parket je poslao standardnu petorku Domagoj Vuković, Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Ivan Majcunić te Aleksandar Aranitović, dok je s druge strane Edi Dželalija poslao petorku Karlo Uljarević, Vigo Bart, Nikola Stanojević, Marcus Taylor, Leon Šljivarić.

Cibona je utakmicu otvorila izuzetno šuterski raspoložena, nakon četiri minute semafor je pokazivao rezultat 15-0. Bili su to sve poeni iza linije za tri poena, otvorio je Majcunić, a onda je Aranitović realizirao sva svoja četiri šuta. Uslijedio je period izjednačene igre u drugoj polovici prve četvrtine, a na prvi mali odmor odlazi se s rezultatom 30-13.

Domaćin je i drugu četvrtinu otvorio dobrom igrom, nakon tri minute najvećih je +20 na susretu (39-19). Uzvratili su potom gosti serijom 2-9 i smanjuju zaostatak na -13 (41-28). Na veliki odmor odlazi se s +14 za Cibonu, rezultat je 49-35. Treća četvrtina bila je samo nastavak dobre igre iz prvog dijela, izrazito raspoložena Cibona ubacila je čak 34 poena, Škrljevo je u tom periodu ubacilo 14 i s 34 razlike (83-49) imala je pobjedu u rukama. U posljednjoj četvrtini Cibona je kontrolirala rezultat, priliku su dobili i juniori s manjom minutažom, a utakmica je završena s rezultatom 101-75.

‘Teška utakmica, znali smo od početka da je Cibona favorit. Mi nažalost nismo odigrali utakmicu dobro, u obrani smo isto bili loši. Imamo puno svojih problema, novi trener, u prvenstvu se nažalost borima za ostanak u ligi. Ja sam barem svjestan toga i realan sam, moramo biti bolji, gledati sebe, baviti se svojim problemima, pokušati izaći iz crne rupe i nadati se najboljem.’ - rekao je po završetku utakmice igrač KK DepoLink Škrljevo, Karlo Uljarević.

 

‘Cibona je jedan vrlo jak protivnik za nas, mi smo u fazi promjena s obzirom da sam novi u klubu i još će to potrajati. Nismo mi na istom nivou s njima definitivno, znate kad izgubite 20 razlike od Cibone da je to ok rezultat, imamo mi drugih i važnijih problema vezanih za selekciju i greške koje radimo. Mislim da imamo puno prostora za rad i napredak, a Ciboni čestitam na pobjedi.’ - rekao je Edi Dželalija, trener KK DepoLink Škrljevo.

‘Bila je to dobra utakmica s naše strane, mi mlađi smo dobili veću priliku nego inače i vrlo smo zahvalni. Mislim da smo dobro odigrali, pogotovo petorica starijih su bili izvrsni, a istaknuo bih Aranitovića. Bili smo dobri od samog početka, možda je u nekim trenucima obrana mogla bit bolja, ali mislim da je bilo korektno i zahvalan sam treneru.’ - rekao je mladi Filip Ferderber, igrač KK Cibona po završetku.

‘Dosta dobro smo otvorili utakmicu, bili smo maksimalno koncentrirani, a i taj šut za tri poena nas je odlično služio. Već do kraja prvog poluvremena smo imali jako dobru zalihu poena. U drugom poluvremenu smo ipak nešto slabiji bili fizički što je i logično s obzirom na smanjenu rotaciju, danas zbog bolesti nismo mogli imati dva juniora u sastavu tako da se dogodio određeni pad, ali uspjeli smo skupiti snage i privesti utakmicu kvalitetno kraju. Pohvalio bih trojicu juniora koji su danas stvarno bili dobri - Bandov, Ferderber i Krizmanić.’ - rekao je Bariša Krasić, trener KK Cibona.

Cibona se pobjedom plasirala na završnicu Kupa Krešimir Ćosić, a ondje su ranije svoje mjesto osigurali Kvarner 2010, Dubrava, Vrijednosnice Osijek, Dinamo i Cedevita Junior. Posljednjeg sudionika saznat ćemo 23. prosinca kada Zabok dočekuje Split.

 

KK Cibona - D. Vuković (16), K. Radovčić (18), I. Perasović (20), I. Majcunić (14), A. Aranitović (26), M. Crnogorac, F. Ferderber (2), N. Bandov (3), J. Krizmanić (2).

KK DepoLink Škrljevo - K. Uljarević (9), M. Taylor (12), V. Bart (8), M. Rajčić (2), I. Gulin (10), L. Šljivarić (8), N. Svoboda (5), S. Salopek (3), V. Šarić (8), N. Stanojević (8), F. Miljković (2).