Hrvatska
Evo i Perasovića, još malo i krug će biti zatvoren. Koliko košta ova momčad Cibone?

Evo i Perasovića, još malo i krug će biti zatvoren. Koliko košta ova momčad Cibone?

Autor: BB.hr Photo: Mornar Barsko zlato/Media Pro

Tako to radi Cibona

U svoju drugu sezonu s Cibonom ulazi Ivan Perasović. Dijete Splita i sin nekadašnjeg trenera Cibone i legendarnog igrača Jugoplastike Velimira Perasovića u dosadašnjoj je karijeri nastupao i za litavski Prienai.

Ivan je bio član zlatne kadetske reprezentacije Hrvatske 2018. godine, a za Cibonu je prošle sezone upisao 58 nastupa u svim natjecanjima.

Krug se tako polako zatvara, još se čeka objava potpisa Aleksandra Aranitovića (možda bude i više od toga) i detalji suradnje dvaju klubova koji se natječu jedan protiv drugog u istom natjecanju, Cibone i Bosca.

Zadar je sa svojim budžetom izašao javno - prva momčad košta 523 tisuće eura neto, a Luka Božić kao MVP AdmiralBet ABA lige ima plaću od 12 tisuća eura dakle 120 eura za sezonu. 

Kolika je eura teška ove momčadi Cibone i koliko vrijedi ona složena na Gripama? Kolika je tržišna vrijednost Krešimira Radovčića ili Aleksandra Aranitovića (ako potpiše), a kolika Krešimira Ljubičića ili Tonija Perkovića? Koliko mladih igrača ima u rosteru Zadra, a koliko u rosterima Splita i Cibone? Koliko je stranaca u Ciboni, koliko u Splitu, a koliko u Zadru?

Neki odgovori vide se na prvi pogled, neki možda svih i ne zanimaju, ali eto neka barem ostanu otvorena pitanja.