Europa i Svijet
Hrvatska
EYOF: Finci nimalo fini, Hrvati bez odličja

EYOF: Finci nimalo fini, Hrvati bez odličja

Autor: HOO

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.

Košarkaši su u borbi za treće mjesto u dramatičnom susretu izgubili od Finske 53-56. Finci su nas tako drugi put pobijedili na turniru nakon što su također, u dramatičnoj završnici slavili u susretu igranom u skupini (72-71).

Hrvatska je na startu posljednje četvrtine imala osam razlike (45-37). Međutim, zaredale su pogreške i Finci su 2:20 minute do kraja izjednačili na 50-50, a minutu prije kraja i poveli 54-52. Nakon što smo smanjili na koš zaostatka, Finci bježe na 56-53 i našim mladim košarkašima je ostalo 10 sekundi za tricu i produžetak. Ali nisu uspjeli.

U našim redovima najefikasniji su bili Viktor Šarić s devet, te Sandro Rašić i Ivan Perasović sa po sedam koševa, dok su Fince predvodili Erik Sajantila i Teemu Svokas sa po 10 koševa.

"To je nekakva realnost. Mislili smo da imamo kvalitetu da budemo među tri, ali jednostavno imali smo previše neraspoloženih igrača. Svojim glupostima smo vratili Fince u igru. Naš glavni cilj je europsko prvenstvo. Ovaj turnir smo maksimalno iskoristili uoči EP-a koje je uskoro u Crnoj Gori," kazao je Damir Miljković, trener U-16 reprezentacije.

Prije ove utakmice Hrvatska je u polufinalu poražena od Turske 70-77. Bila je to utakmica u kojoj je Turska na poluvremenu imala 20 koševa razlike (44-24), ali su naši igrači u trećoj dionici smanjili zaostatak na svega koš razlike (55-56). Potom su zaredali s nekoliko pogrešaka nakon čega se Turska odvojila na +11 (71-60) i sačuvala prednost.