Hrvatska
Fali nam 'onaj kolega pun loših viceva' i stisak ruke trenera 's kojim baš nemamo dobre odnose'

Fali nam 'onaj kolega pun loših viceva' i stisak ruke trenera 's kojim baš nemamo dobre odnose'

Autor: Branko Tabak

Emotivno pismo Vovka i Hordova kolegama sucima.

Emotivnim i motivacijskim pismom kolegama sucima obratili su se ovih dana predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških sudaca Tomislav Vovk i predsjednik Stručne komisije udruge Tomislav Hordov.  Uz dopuštenje potpisnika tekst vam prenosimo u cijelosti.

- Poštovane kolegice i kolege, 

dozvolite da vam se u ovoj teškoj situaciji u našoj domovini obratimo s par riječi. Kako i znate Hrvatski košarkaški savez je odlukom od 14. ožujka odgodio sva natjecanja pod svojom ingerencijom.

To je izravno utjecalo i na naše djelovanje u košarkaškom sportu. Sada u ovim teškim trenucima kada nemamo utakmica, kada smo osuđeni da prebivamo u svojim domovima uviđamo koliko nam fali ovaj dio našeg života. Ako stavimo ruku na srce i vratimo se mjesec dana unazad, što nam fali, ona kava ili piće s kolegama, onaj „osrednji“ kolega s kojim moram suditi za vikend, onaj „dosadni i pun loših viceva“, opunomoćenici i instruktori, pa zar baš na mojoj utakmici, onaj trener opet u subotu…. 

Međutim, mislimo da nam danas puno fale utakmice, kolege da ih naučimo ili da ih savjetujemo, opunomoćenici i instruktori puni iskustva, dogovaranje oko putovanja, zajednička druženja, sastanci prije i poslije same utakmice i sve ono što one donose pa i stisak ruke treneru s kojim nemaš baš dobar odnos i ruka nekog „prgavog“ igrača. I tada čovjek, a mi smo samo i uvijek ćemo biti samo ljudi, ima veliku želju da ubuduće kroz svaki razgovor s kolegama, svaki sastanak oko utakmice kao i u samoj utakmici, bude još bolji. 

Želimo da budemo bolji prije svega u našim međuljudskim odnosima, u odnosima s klubovima, sudionicima utakmice i samim Savezom. Sada u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, prije svega, trebamo imati vjere da će sve biti dobro, da su neki od nas proživljavali i teže situacije u našoj domovini pa se opet igralo, sudilo, pisalo izvješća i kontrole delegata te vjerujemo da ćemo ovaj put na kojem smo sada i skupa nastaviti. 

Zadovoljni smo s vašim ovogodišnjim radom, bilo je dobrih i manje dobrih stvari. No kažemo uvijek prvo sebi, kad pogriješite priznajte pogrešku, potrudite se naučiti iz greške, ne ponavljajte je i nesebično je podijelite s drugima da i oni ne ulaze u grešku. Volimo ovo čime se bavimo, a kad se nešto voli, to se i „ ima u srcu“, a uvjereni smo da imamo to u našim srcima i da možemo bolje. 

Prošla je godina dana novog vodstva udruge i mislimo da smo napravili određene pomake u radu, nadamo se na bolje no još uvijek smatramo da imamo prostora za napredak. Kao što smo i komunicirali, otvoreni smo za prijedloge, primjedbe, ali i tražimo od vas svekoliku podršku u jedinom cilju i viziji novog vodstva, a to je usavršavanje i promocija hrvatskog suca na državnoj, regionalnoj i međunarodnoj sceni. Pozivamo vas da se, unatoč ovoj situaciji, usavršavamo u svom radu. Za suce to su kućni treninzi, a za sve Pravila igre, njena tumačenja, video klipovi i neka nam u favoritima uvijek bude naša web stranica i sve što ima na njoj i to je alat da budemo spremni i bolji i uvijek trebamo tome stremiti. 

Želimo prije svega VAŠIM OBITELJIMA I VAMA da budete zdravi i da iz ove situacije izađemo jači i još jači. 

Tomislav Vovk, predsjednik UHKS 

Tomislav Hordov, predsjednik SK