Hrvatska
FOTO: Fantastični Barry uništio Sinjane s 43 poena i 18 skokova

FOTO: Fantastični Barry uništio Sinjane s 43 poena i 18 skokova

Autor: Branko Tabak

Borba za ostanak se tek zahuktava...

Nakon Kaštelana do treće pobjede u sezoni stigla je i momčad Jazina koja je na Višnjiku bila bolja od sinjskog Alkara 93-86. Junak pobjede je fantastični Francuz Remi Barry s 43 poena i 18 skokova. Mirza Sarajlija ih je postigao 23 uz 7 skokova i 5 asistencija. U listu striejalac aupisalo se još samo četvero Zadrana: Marin Zrnić 11, Franko Šango 6 Teo Petani 5 i Goran Fodor po 5.

Kod Sinjana istaknuli su se Dajuan Graf s 25 i Ivan Svalina s 18 poena.

Jazine sada imaju dvije pobjede manje od Hermesa i Alkara i bolju koš razliku od obje ekipe u međusobnim susretima pa se može reći da borba za ostanak u HT Premijer ligi još nije blizu kraja.

Alkar je prvi pobjegao na osjetniju prednost 16-24. Serijom 6-0 koju je na isteku prve četvrtine zaokružio Barry domaćini se vraćaju u igru i samo dva poena zaostatka (22-24).

Opet Sinjani bježe. čak i na dvoznamenkastu razliku (26-37), a Zadrani se do velikog odmora približavaju na 40-46. Slijedi četvrtina odluke koju su Jazine dobile 29-13. Sijevale su trice, zakucavalo se, bacalo se na glavu za, pokazalo se, Plantakovoj momčadi nedohvatljivih 69-59.

Marko Proleta je tricom za 89-86 na 21 sekundu prije kraja donio tračak nade gostima, no mirna ruka Mirze Sarajlije s linije slobodnih bacanja osigurala je pobjedu momčadi Luke Bujasa.

U prvom dijelu natjecanja Jazine se prokockale 15 poena prednosti u zadnjoj četvrtini. Trener im je tada bio Neven Plantak, današnji strateg Alkara.