Hrvatska
FOTO: Fantastični Dylan James Frye predvodio Brokere do prve pobjede

FOTO: Fantastični Dylan James Frye predvodio Brokere do prve pobjede

Autor: Branko Tabak

Double-double učinak Ante Krapića.

Vrijednosnice Osijek su novu sezonu HT Premijer lige otvorile uvjerljivom pobjedom protiv Hermes Analitice 101-85.

Zagrepčani su se držali tijekom prve četvrtine u kojoj domaćini u samoj završnici stižu do pet poena prednosti (25-20).

Na otvaranju druge dionice Frye Dylan James Frye vezuje dvije trice, a Pavao Paić  zabija za dvoznamenkastu prednost Osječana (33-23).

Od tog trenutka Vrijednosnice su imale mirnu kontrolu rezultata. Njihova prednost se kretala između 7 i 16 poena razlike.

Sedam minuta prije kraja preko iskusnog Ivana Svobode Hermes se prišuljao na samo pet poena zaostatka (78-73), no tada Robert Kujundžić povezuje dvicu i tricu za 83-73, nakon čega nove prilike za Zagrepčane više nije bilo.

Ono što bi trebalo brinuti trenera domaćina Domagoja Kujundžića je tanka klupa. Tek se šest igrača upisalo u strijelce. James je dominirao s 30 poena, 8 asistencija i 4 skoka. Antonio Jordano je postigao 19 poena (7 asistencija), Rober Kujundžić 17 (7 skokova, 4 asistencije), Pavao Paić 15, Đorđe Topolović 11, a Arijan Lakić 7.

Kod Hermes Analitice prednjačio je Ante Krapić s 29 poena i 10 skokova. Slijedili su ga Filip Kordić s 14, Bruno Perić s 10 i Ivan Svoboda sa 7 poena.

U drugom kolu Analitičari su domaćini Škrljevu, a Brokeri gosti kod Furnira.

Izjave Vrijednosnice Osijek

Trener Domagoj Kujundžić: 

Mislim da smo igrali jednu jako dobru utakmicu protiv iskusne ekipe koja godinama igra zajedno i koja je pojačana za ovu sezonu sa tri nova igrača, oni kažnjavaju svaku grešku u obrani. Mi smo igrali brzo i nametnuli smo svoj ritam što ovoj ekipi nije odgovaralo. 

Igrač Frye Dylan James: 

Odlična utakmica, odlična ekipa i pobjeda danas. Igrali smo dobro, jako, imali smo tranzicije i dobro obranu. Veselimo se sljedećoj utakmici. Hermes Trener Bilafer Božidar: Prije svega čestitke domaćinima na zasluženoj pobjedi. Kao što smo spomenuli u najavi utakmice, nismo se mogli pripremiti onako kako smo htjeli, to nam naravno nije opravdanje za ovakav rezultat i ne želim umanjit zasluženu pobjedu domaćina. Trebalo nam je jedno vrijeme da se adaptiramo na igru Osječana, u trećoj četvrtini smo se približili, međutim previše je grešaka, previše dekoncetracije da ova kvalitetna ekipa Osijeka to ne bi znala kazniti prije svega zahvaljujući sjajnom Amerikancu koji je sjajno kontrolirao utakmicu te koji je dominirao tijekom čitavog susreta. Mislim da su potpuno zasluženo pobjedili i ja im čestitam na tom. 

Izjave Hermes Analitica

Igrač Ante Krapić: Dečki iz Osijeka su zasluženo pobijedili, ja bi još jednom apelirao na to da mi prošli tjedan nismo odradili niti jedan trening tako da mislim da se to danas vidilo pogotovo u drugom poluvremenu gdje smo ostali bez snage, šutevi su nam bili kratki. Čestitam ekipi Osijeka.