Hrvatska
Regija
FOTO: Fantastični Mavra tricama potopio Cedevitu i upalio alarme pod Tornjem i na Višnjiku

FOTO: Fantastični Mavra tricama potopio Cedevitu i upalio alarme pod Tornjem i na Višnjiku

Autor: KK Cedevita

Rimac nije potpuno nezadovoljan?

U 20. kolu ABA lige Cedevita je u gostima poražena od Krke 82:71. Zagrepčani su u Novom Mestu iz igre šutirali samo 36.8%, a predvodili su ih Jacob Pullen sa 17 poena i tri asistencije, Elgin Cook s 15 poena i šest skokova, Ivan Ramljak s 10 poena i četiri skoka te Filip Krušlin s 10 poena i dva skoka.

Sjajnu utakmicu za Krku odigrao je Dominik Mavra, koji je uz šest ubačenih trica iz devet pokušaja upisao 35 poena, tri skoka i pet asistencija.

Na kraju prve četvrtine Cedevita je vodila 24:15, a domaćini su u drugoj dionici prešli u vodstvo kad su napravili seriju 10-0 i poveli 35:31.

Na poluvremenu je rezultat bio 41:38 u korist Krke. U 26. minuti Cedevita je poslije polaganja Ede Murića bila na zaostatku -4, a onda su Slovenci napravili još jednu seriju, ovog puta 10-2, i otišli na 61:49.

U posljednjih 10 minuta ušlo se sa 64:55 za Krku, a do kraja utakmice Cedevita se nije uspjela približiti na manje od pet poena zaostatka.

Krka – Cedevita kompletna statistika

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Jednostavno, odigrali su puno bolje nego mi. Ne mogu reći da sam nezadovoljan sa svim dijelovima utakmice. Znali smo da će startati nervozno, s obzirom na pritisak koji imaju i s obzirom da se bore za ostanak u ligi. Međutim, taj dobar start poslije nismo znali kapitalizirati. Prelagano smo izgubili prednost i na kraju zaslužena pobjeda Krke. Mi moramo žaliti zato što smo s ovom pobjedom mogli puno toga olakšati uoči sljedećih utakmica. Međutim, nismo bili dobri, a Krka je bila u jednom dobrom danu i kaznila nas."

Elgin Cook, krilni centar Cedevite: "Nema izlika, moramo biti bolji. Zabili su nam puno poena. Moramo se popraviti, nastaviti upisivati pobjede, nastaviti raditi i jedni druge motivirati na treningu."

Rezultati by SofaScore