Hrvatska
Intervjui
VIDEO: Fantastični Novačić i raspoloženi Bundović odveli Cibonu do treće pobjede u ABA ligi

VIDEO: Fantastični Novačić i raspoloženi Bundović odveli Cibonu do treće pobjede u ABA ligi

Novačić je pogodio sedam trica iz 11 pokušaja.

U 9.kolu ABA lige Cibona je u svojoj dvorani slavila protiv FMP-a 93:80 i upisala treću pobjedu. Bila je to večer Ivana Novačića koji je ubacio sedam trica iz jedanaest pokušaja (28 poena), a sjajnu podršku prije svih imao je od Filipa Bundovića (20p). Iako je Cibona poenima Roka Prkačina povela 5:0 prva četvrtina ipak je pripala gostima (26:21). Bolje otvaranje druge četvrtine donijelo je Vukovima rezultatski preokret, a nakon četvrte trice Novačića u 16.minuti bilo je 41:35. Imala je Cibona i +9 (53:44), a na odmoru je bilo 53:48.

Tricama Novačića i Markote Vukovi su drugi dio otvorili s +9 (59:50) i prednost držali cijelo vrijeme iako nisu uspijeli susret prelomiti ranije. Svaku rezultatsku neizvjesnost otklanjali su  Novačić i Bundović, a priči je bio kraj nakon trice Josipa Bilinovca za 88:77.

Uz Novačića i Bundovića kod Cibone vrijedi izdvojiti 13 poena Matea Dražnjaka, 11 Bilinovca i 9 Prkačina. Goste je predvodio Okben Ulubay (16).


”Čestitke igračima na vrijednoj pobjedi u ovakvim utakmicama gdje je bitna samo pobjeda. Igrali smo jako dobro i kontrolirali rezulltat cijelo vrijeme izuzev prvih nekoliko minuta. Ovo je pobjeda cijele momčadi, a što se tiče Novačića on je vojnik koji me nije nikada izdao. Ova pobjeda je i za našeg Igora Marića koji je dobio prinovu u obitelji, a mi smo kao klub dobili još jednog člana u obitelji i ovu pobjedu poklanjamo našem ”Mari” - naglasio je Ivan Velić koji večeras nije koristio usluge povratnika Scotta Reynoldsa, a Cibosi već u nedjelju gostuju u Zaboku u 12.kolu HT Premijr lige.