Regija
Fantastični Ramljak odveo Zrinjski do novog trijumfa

Fantastični Ramljak odveo Zrinjski do novog trijumfa

Autor: Paulo Sarić

Trostruko-dvocifreni učinak bivšeg igrača Cedevite i Zadra.


Mostarski je Zrinjski došao do novog slavlja u Drugoj ABA ligi. Momčad Hrvoja Vlašića na domaćem je terenu svladala Teodo iz Tivta 79-68 i upisala svoj šesti trijumf u regionalnom natjecanju. U neizvjesnom i većinom izjednačenom susretu presudila je treća dionica koju su Hercegovci dobili s 23-15 čime su si utrli put do vrijedne pobjede.

Čitava je prva četvrtina protekla u igri koš na koš, a u istom se ritmu nastavilo i u drugom periodu. Crnogorci su posljednju prednost u prvom poluvremenu imali u 12. minuti nakon koša Miloša Popovića, a onda se ukazao bivši igrač Zadra i Cedevite te nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Marko Ramljak koji je ugradio sedam koševa u seriju svoje momčadi 9-2 kojom su domaćini otišli na šest poena prednosti (28-22). No, gosti se nisu predavali te su prvenstveno zahvaljujući Nikoli Vučureviću i Mihailu Sekuloviću na odmor otišli s dohvatljivih pet koševa minusa (37-32).

FOTO: Zrinjski/Ivan Kristo

Momčad Zorana Glomazića je bolje otvorila nastavak te je iz minute u minutu topila zaostatak, da bi nakon ubačenog drugog slobodnog bacanja Nikole Abramovića sredinom treće dionice prešla u vodstvo (39-40). No, tada su se Vlašićevi momci probudili i krenuli u seriju koja je, pokazat će se, prelomila susret. Započeo ju je tricom nekadašnji Cibos Vedran Princ, a svoj su doprinos dali i Ramljak te Ivan Miličević i Amerikanac Torrion Brummitt pa je na semaforu nakon samo dvije i pol minute svijetlilo 55-43. Iako su se gosti do kraja pokušali vratiti u utakmicu upravo se tih 16-3 pokazalo ključnim te je riješilo pitanje pobjednika. Mostarci su do kraja rutinski održavali prednosti i zadržali savršen učinak u Bijelom Brijegu.

Iako je najefikasniji u redovima Zrinjskog bio Miličević s 22 koša i četiri trice, domaćine je do pobjede vodio izvrsni Marko Ramljak koji je ubacio 17 poena, te uhvatio deset skokova i podijelio deset asistencija čime je ušao u elitni krug onih koji su ostvarili trostruko-dvocifreni učinak u regionalnoj ligi.