Hrvatska
Favoriti na vrućim gostovanjima, utakmica istine u Dubravi

Favoriti na vrućim gostovanjima, utakmica istine u Dubravi

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Kakvo ludo kolo nas očekuje

Nakon kola u kojem je Zabok priredio još jedno iznenađenje pobjedom protiv Cibone u Zagrebu FAVBET Premijer liga nam donosi nova uzbuđenja.

Utakmica Šibenke i Cibone odgođena je za 9. travnja dok ostali članovi vodeće četvorke gostuju na vrućim terenima; Zadar kod Alkara, Split kod Zaboka, a Cedevita Junior kod Dubrovnika. Važna utakmica u borbi za ostanak igra se u Dubravi u koju stiže DepoLink Škrljevo dok će u gradskom okršaju snage odmjeriti Dinamo Zagreb i Bosco.

KK DINAMO-ZAGREB – KK BOSCO, SUBOTA 16. OŽUJKA 2024.,
KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ” ZAGREB, 17:00 SATI

Dinamo je nanizao tri pobjede i zapuhao za vrat Cedeviti Junior te zaoštrio borbu za četvrto mjesto. Momčad Josipa Sesara veliki je favorit protiv Bosca koji nakon 24 odigrane utakmice ima tek jednu pobjedu. Unaprijed upisane bodove treba potvrditi na parketu, a mnogi su se uvjerili i tijekom ovog prvenstva da to nije uvijek jednostavno

KK ZABOK – KK SPLIT, SUBOTA 16. OŽUJKA 2024.,
GRADSKA SPORTSKA DVORANA ZABOK, 19:00 SATI

Zabok je, kada su u pitanju pobjede nad favoritima, hit prvenstva. Srušili su Zagorci dva puta Cibonu i jednom Dinamo u Zagrebu te Cedevitu Junior i Split u Zaboku.

Splićani se žele revanširati za neugodni poraz, no čeka ih rasterećen i silno motiviran protivnik koji, pokazalo se to kroz sezonu, nikad ne pomišlja na predaju. Igrači Slavena Rimca ove sezone napadaju naslov prvaka Hrvatske te su svoje pravo na kikseve ispucali. Žele li startnu jedinicu uoči doigravanja morat će je graditi na ovakvim utakmicama.

KK DUBROVNIK – KK CEDEVITA JUNIOR, NEDJELJA 17. OŽUJKA 2024.,
ŠD “GOSPINO POLJE” DUBROVNIK, 16:00 SATI

Dubrovnik, za razliku od Zaboka, ima bolji omjer i manje rezultatske amplitude kroz ligu, no još uvijek čeka jedan veliki skalp. Cedevita Junior svakako spada u tu kategoriju momčadi. Puna dvorana i sigurna pozicija na ljestvici aduti su na koje se može osloniti momčad Ivana Perinčića. Cedevita Junior nakon poraza u Zaboku i teško izborene pobjede protiv Šibenke, mora u Dubrovniku dokazati da je spremna oduprijeti se naletima Dinama i sačuvati četvrto mjesto. Također iz drugog plana napasti poziciju broj tri koju je Cibona porazima od Alkara i Zaboka, učinila dostupna Vitaminima i Dinamu.

KK ALKAR – KK ZADAR, NEDJELJA 17. OŽUJKA 2024.,
ŠD “IVICA GLAVAN – IĆO” SINJ, 20:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Zadar se ove sezone već namučio u Sinju. Od tada krvna slika Alkara se popravila, a nedavna pobjeda protiv Cibone potpuno zapalila navijačku maštu. Utakmica je ovo u kojoj pozicija na ljestvici ništa ne znači. Na krilima euforije Alkar se nada novom pogotku ‘u sridu’, dok će Zadar tu euforiju pokušati pretvoriti u svoje oružje. Jedva čekamo…

KK DUBRAVA – KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, PONEDJELJAK 18. OŽUJKA 2024.,
SD “DUBRAVA” ZAGREB, 20:00 SATI – MAXSPORT

Utakmica je ovo iznimnog značaja za obje momčadi u borbi za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje vodi u rulet dodatnih kvalifikacija za ostanak u FAVBET Premijer ligi. Dubravaši su u boljoj poziciji, imaju pobjedu više i igraju kod kuće. Uspjeh bi značio veliki bijeg od opasne zone. No, i Škrljevčani imaju svoju računicu jer bi se pobjedom izjednačili po broju pobjeda s Dubravom (po šest) i imali pobjedu više u međusobnim omjerima.

GKK ŠIBENKA – KK CIBONA, UTORAK 9. TRAVNJA 2024.,
SPORTSKA DVORANA “BALDEKIN” ŠIBENIK, 20:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Standings provided by Sofascore