Europa i Svijet
Fener produžio ugovore s dvojicom igrača

Fener produžio ugovore s dvojicom igrača

Autor: Paulo Sarić

Grk je ostao radi kvalitete, a Turčin radi pravila o broju domaćih igrača.

Aktualni prvak Europe, turski Fenerbahçe, produžio je ugovore dvojicom igrača. Na daljinu vjernost istambulskom klubu jučer su se obvezali grčki razigravač Kostas Sloukas i turski krilni centar Barış Hersek. Za ambicije turske momčadi puno bitniji Grk je potpisao ugovor po formuli 2 + 1 gdje klub ima pravo aktivirati treću godinu ugovora, dok je Hersek potpisao čisti dvogodišnji ugovor, objavljeno je na službenim stranicama turskog kluba.




Sloukas, puno poznatije ime i kvalitetniji igrač iz dueta, većinu svoje karijere je proveo u redovima Olympiakosa kome se pridružio 2008. godine. U narednih sedam sezona s grčkom je momčadi osvojio dvije Eurolige i dva domaća naslova prije nego je odlučio okušati se u inozemstvu. U redove Fenerbahçea je došao prije dvije godine i u kratkom se roku nametnuo u jednog od bitnijih igrača momčadi Željka Obradovića. Grčki je reprezentativac prošle sezone zabijao 9.5 koševa uz 4.5 asistencije u prosjeku.


Iskusni Hersek cijelu je karijeru proveo u redovima turskih momčadi. Počeo je u Efesu da bi preko Banvita i Antalye došao do Beşiktaşa. Nakon dvije godine u redovima Crnih orlova prešao je u Pinar da bi posljednje dvije godine proveo u Feneru. Iako niti u jednom od navedenih klubova nije imao dvoznamenkaste prosjeke, njegova je vrijednost u statusu domaćeg igrača zbog čega će mu naredna sezona biti već deseta u kojoj se nalazi u redovima klubova koji igraju europska natjecanja. Povremeni turski reprezentativac lanjsku je sezonu završio s manje od dva koša u prosjeku za osam minuta provođenih na parketu.