Europa i Svijet
Fenerbahçe Doğuş doveo ponajboljeg turskog igrača

Fenerbahçe Doğuş doveo ponajboljeg turskog igrača

Autor: Paulo Sarić

Nakon četiri sezone u Galatasarayu Sinan Güler je pojačao momčad Željka Obradovića.

Aktualni prvak Europe, turski Fenerbahçe Doğuş, doveo je novo pojačanje u svoje redove. Ugovor je jučer potpisao Sinan Güler koji će u kubu iz Istambula provesti najmanje dvije, a možda i tri godine, javljaju službene stranice kluba.

Iskusni turski reprezentativac karijeru je započeo sada već davne 2001. godine u redovima Beşiktaşa, da bi nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja košarkaški put nastavio na sveučilištima u SAD-u. Dvije je sezone proveo na Salt Lake Community Collegeu, da bi se potom prebacio na sveučilište Carroll. Nakon povratka u domovinu okušao se prvo u Darüşşafaci, da bi iduće sezone prešao u matični klub. No, u njemu se nije dugo zadržao te se ubrzo skrasio u Efesu u kojemu je proveo period između 2009. i 2013. godine kada prelazi u Galatasaray. Upravo je u redovima tog turskog sastava pružao najbolje partije u karijeri podižući razinu svojih igara iz sezone u sezonu. Güler, kojega prati glas vrlo dobrog šutera i agresivnog obrambenog igrača, prošlu je sezonu bio uvjerljivo najbolji domaći igrač turske momčadi s prosjecima od 11.2 poena i 5.2 asistencije po susretu u svim natjecanjima, a u Euroligi je s 5.6 dodavanja u prosjeku bio među najboljim asistentima takmičenja.


Vanjski igrač koji može igrati na obje bekovske pozicije potpisao je ugovor s europskim šampionom po formuli 2+1, a ove će godine pokušati pomoći svojoj reprezentaciji da dođe do što boljeg uspjeha, možda i medalje, na Eurobasketu koji 31. kolovoza počinje u Turskoj.