Hrvatska
Fešta na terenu i izvan njega

Fešta na terenu i izvan njega

Autor: Paulo Sarić

Mileković je novom raspucanom partijom potvrdio dobru formu.

Šibenčani su se nakon poraza u Zadru vratili na pobjedničke staze. Na domaćem su terenu svladali Alkar rezultatom 79-73 i došli do svoje devete ovosezonske pobjede čime su na lijep način završili košarkašku godinu.

Iako se uoči utakmice govorilo da je njegov nastup upitan, od prve je minute zaigrao mladi Krešimir Radovčić koji je dobro otvorio susret. Košem i dodatnim slobodnim bacanjem pomogao je svojoj momčadi da dođe do ranog vodstva, no gosti su se, nošeni bučnom podrškom svojih navijača, jako dobro držali na samom početku. Krajem prve četvrtine nekoliko je koševa povezao junak prošlotjednog dvoboja protiv Hermes Analitice Dajauan Graf, a potom je tricu ubacio i Ivan Svalina pa je prvih deset minuta završeno s 19-23 za goste.

Druga je dionica protekla u izjednačenoj borbi u kojoj se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na osjetniju prednost. Šibenčani su u 14. minuti preokrenuli rezultat i poveli tri koša (26-23), no odmah je uslijedio odgovor Sinjana 0-8 kojim su momci Nevena Plantaka otišli na plus pet. Do kraja poluvremena Građani su uspjeli vratiti stvari na početak, a tricom Luke Pandurića u posljednjim sekundama i otići na odmor s dva poena prednosti (39-37).

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Iako se očekivao pad gostiju u nastavku, do njega nije došlo. Šibenčani su u nekoliko navrata odlazili na šest poena viška (46-40 i 48-42), no nisu uspijevali prelomiti susret. Taman kada je oporavljenik Filip Bundović drugim slobodnim bacanjem odveo svoju momčad na tri posjeda prednosti (49-42), krenula je sinjska serija 2-8 koja je primaknula Alkara na samo minus jedan. Raspucao se Marko Šarac koji je u manje od tri minute ubacio četiri trice, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo s iznenađujućih plus dva za Plantakove trupe.

Ipak, do kraja su stvari sjele na svoje mjesto. Toni Vitali i Ivan Mileković brzinski su vratili Šibenik u prednost (59-56) i omogućili svojoj momčadi lagodniji ulazak u završnicu. Da ne bude sve po planu trenera Anzulovića pobrinuo se Graf koji je sa sedam vezanih poena držao svoju momčad u priključku, da bi isti igrač otpočeo mini-seriju gostiju 0-5 kojom je Alkar prišao na samo poen zaostatka 55 sekundi prije kraja. Ipak, tada je Mileković zabio novu tricu, svoju četvrtu, i odveo Građane na dva posjeda prednost. Još uvijek je tinjala nada kod Sinjana, no nakon što je Jure Brajković promašio šut u idućem napadu, ona je uvenula te je slavlje domaćina moglo početi.

Najefikasniji u redovima šibenskog sastava bio je Filip Bundović s 18 koševa i pet skokova, dok je jedan od najzaslužnijih za domaći preokret, Ivan Mileković, s 14 poena i četiri skoka potvrdio dobru formu. Uz već standardno najboljeg Dajuana Grafa koji je ubacio 21 koš i podijelio šest asistencija, goste je nadomak iznenađenja doveo Jure Brajković sa 17 poena i osam uhvaćenih lopti.