Hrvatska
Fešta od košarke: Nazorovci prvaci Zadarske županije, Michael Ružić MVP

Fešta od košarke: Nazorovci prvaci Zadarske županije, Michael Ružić MVP

Autor: BB.hr/Novi radio Photo: Novi radio

Najjača školska liga u Hrvatskoj

Gimnazija Vladimira Nazora osvajač je ovogodišnje Košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije koja se u organizaciji Saveza za školski sport Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, proteklih mjesec dana igrala u dvoranama Športskog centra Višnjika.

„Nazorovci“ su finalu igranom pred više od tisuću gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića rezultatom 45:31 bili bolji od Gimnazije Jurja Barakovića. Treće mjesto pripalo je Tehničkoj školi Zadar koja je uvjerljivo s 91:60 bila bolja od Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole. Pobjedom u finalu košarkaši gimnazije Vladimira Nazora izborili su plasman na Državno prvenstvo gdje će ujedno braniti i naslov pobjednika.

Zadovoljan kako mu je ekipa igrala kroz cijelu Ligu bio je voditelj „Nazorovaca“, Ante Knežević:

– Pokazali smo kroz cijelu Ligu da smo najbolji u županiji. I prošle godine smo također bili najbolji i na koncu smo postali državni prvaci. Na Državnom prvenstvu očekujem dobru igru jer je većina igrača u ekipi od lani. Međutim, ono štoje najvažnije je da su to sve redom dobri momci i odlični učenici – kaže Knežević.

U najbolju petorku turnira izabrani su Nino Kotrulja iz Tehničke škole Zadar, Roko Lukić i Jurica Zagoršak iz Gimnazija Jurja Barakovića te Roko Zdrilić i Nino Šare iz redova pobjedničke momčadi.

– Zahvaljujem se svojoj ekipi. Smatrao sam nas favoritima jer smo lani osvojili naslov na Državnom prvenstvu. Konkurencija je bila vrlo jaka ali smo ih vješto savladali – zadovoljno će Šare.

Nagrada za najboljeg igrača Lige zasluženo je otišla u ruke Michaela Ružića iz Gimnazije Vladimira Nazora. Ružić se svojim sjajnim igrama i elegancijom poteza nametnuo kao lider svoje ekipe i najvećim je dijelom zaslužan što njegova momčad kroz cijelo natjecanje nije doživjela nijedan poraz.

Puno razloga za zadovoljstvo odličnom organizacijom imao je i koordinator natjecanja, Frane Kardum:

– Ovo je peta sezona otkako smo krenuli s Ligom u ovom formatu po uzoru na zapadne države. Mislim da smo odradili sjajan posao što pokazuju i pune teleskopske tribine velike dvorane Višnjika, a košarka koju smo imali priliku gledati kroz cijelu Ligu je bila izvrsna. Rastemo iz sezone u sezonu i zbog toga mi je jako drago – rekao je Kardum.

Državno prvenstvo ove će se godine igrati u svibnju u Poreču, a Gimnazija Vladimira Nazora brani naslov pobjednika.