Hrvatska
Fešta u Škrljevu: Sesarova Gorica nije imala rješenja za Jelenkovića i Pilepića

Fešta u Škrljevu: Sesarova Gorica nije imala rješenja za Jelenkovića i Pilepića

Autor: Duje Jurić

Zeleni ostali u igri za peto mjesto

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u utakmici 25. kola HT Premijer lige favoriziranu Goricu 102:85 sa čak sedamnaest koševa razlike i došli do trinaeste prvenstvene pobjede.

Plod je to odlične igre Zelenih tijekom posljednjih dva mjeseca. Cijela ekipa je izgarala na terenu za ovu važnu pobjedu, a pohvale idu Toniju Jelenkoviću koji je dirigirao napadom postigavši pritom 25 koševa uz tri trice, te „znalcu“ Franu Pilepiću koji imao isti učinak. I ostali su pokazali da Škrljevo nije reklo zadnju riječ u HT Premijer ligi.

Nakon očekivanog otvaranja Gorice i vodstva 6:2 u trećoj minuti Adria Oil Škrljevo preuzima inicijativu. Domaćin koji posljednjih dva mjeseca igra sve bolje i bolje, nije se uplašio gostiju iz Turopolja, koji su ih dva puta ove sezone dobili bez problema. Jedini razigravač Zelenih na utakmici (Adnan Arslanagić je zbog rupture trbušnog zida izvan sastava) Toni Jelenković predvodio preokret. Njegove dvije trice za redom i jedno polaganje, te četiri koša Ivana Vrgoča i domaćin ima prednost 12:6 u 4'. Gorica se vraća na minus tri 12:9, prije svega odličnom izvedbom Krešimira Ljubičića. No, Škrljevo ponovno preuzima inicijativu pa na isteku prve četvrtine ima plus 11 i prednost 31:20.

Početkom druge četvrtine Zeleni odlaze na plus dvanaest 38:26, ali sada se gosti ne predaju. Ljubičić, koji je za petnaest minuta igre postigao 14 koševa, uspio je smanjiti zaostatak. Sa po sedam koševa pridružili su mu se Borna Kapusta i Karlo Uljarević, pa se na veliki odmor odlazi sa prednošću domaćeg sastava 48:44. Kod Zelenih Jelenković je zabio 13, a Arkim Roberston 10 koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Gorica, koja prelazi u vodstvo, ali ne veće od četiri razlike. Gosti imaju stalno vodstvo do 27' kada Adria Oil Škrljevo opet preuzima vodstvo, te na mini odmor odlazi sa prednošću 68:65.

Posljednjih deset minuta u znaku je „Zelenog vala“, koji je u svim segmentima  nadigrao Goricu, a treba reći da je Škrljevo imalo i +21 (99:78) na isteku 38'. Uz Jelenkovića i Pilepića, svoj obol koševima dali su i Vrgoč sa 18, te Robertson sa 15 postignutih koševa.

Zeleni se odmah okreću utorku i gostovanju kod Cibone.