Hrvatska
Regija
FOTO Finale Alpe Adria kupa: Škrljevo s +9 dočekuje uzvrat u Mađarskoj

FOTO Finale Alpe Adria kupa: Škrljevo s +9 dočekuje uzvrat u Mađarskoj

Autor: Duje Jurić

Škrljevo je bez Davida Ušića ostvarilo dobar rezultat u prvoj utakmici finala Alpa Adria Kupa.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su mađarski Egis Kormend 76:67 u prvoj finalnoj utakmici Alpe Adria Cupa i s devet koševa razlike odlaze na uzvrat iduće srijede u Mađarsku. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj su domaćini nekoliko puta odlazili na osjetniju prednost, ali bi se gosti vrračali.

Nakon početna dva izjednačenja Adria Oil Škrljevo prelazi u vodstvo i stalno ga podiže. Kapetan Josip Barnjak u prvih je deset minuta zabio devet koševa, a pridružio mu se sa šest Marko Šarac. Domaćin je u prvoj četvrtini imao najveću prednost od čak sedamnaest koševa 27:10, a sa tim se rezultatom otišlo na mini odmor.

Nastavak je u znaku Egis Kormenda koji je polako stizao razliku domaćeg sastava. Gosti na krilima kapetana Cszabe Ferenca sa deset koševa, te našeg Maria Delaša i Amerikanca Leyton Hammondsa koji su postigli po sedam, uspijeva doći na samo minus jedan na isteku dvadesete minute 36:35.

Početkom treće četvrtine Adria Oil Škrljevo ponovno preuzima vodstvo i odlazi na  plus petnaest 53:38 zahvaljujući kapetanu Barnjaku i Šarcu. Gosti se ne predaju te uz pomoć Xaviera Thomasa koji postiže sedam koševa u nizu dolaze na minus šest na isteku tridesete minute 57:51.

Iako su gosti na početku posljednje četvrtine došli na minus dva 57:55 domaćini im nisu dozvolili preokret, pa su u 35' otišli na plus jedanaest 66:55 i do kraja su održavali prednost od deset i više razlike. Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bio je Barnjak sa 18 postignutih koševa, a uz njega Ashraf Yacoubuo postigao je 15 koševa. Kod Egis Kormenda Thomas je dao 14, a Hammonds 13 koševa. Uzvrat se igra iduće srijede, 10. travnja u mađarskom Kormendu.