Hrvatska
Finale doigravanja u Zadru: Kada igraju Cibona i Zadar – i gdje gledati?

Finale doigravanja u Zadru: Kada igraju Cibona i Zadar – i gdje gledati?

Autor: HKS hks Photo: Marin Sušić

Pada li odluka na Višnjiku?

Dvije zagrebačke finalne  utakmice su iza nas; Zadar je u prvoj utakmici finala doigravanja Hrvatski Telekom Premijer lige pobijedio Cibonu u Zagrebu s rezultatom 77:70, a potom je Cibona u drugoj domaćoj utakmici izjednačila na 1:1 s rezultatom 77:73.

Igra se na tri pobjede, a domaćinstva su određena formatom 2-2-1, što znači da se sljedeće dvije utakmice igraju u Zadru, a u slučaju pete utakmice finale se vraća u Zagreb. Niže donosimo rasporede – kako treće i četvrte, tako i eventualne pete utakmice. Pehar prvaka čeka podizanje!

KK Zadar –  KK Cibona ⇒ Arena Sport

5. lipnja 2022. u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, u 20:00 sati

KK Zadar –  KK Cibona ⇒ Arena Sport

7. lipnja 2022. u Zadru, u dvorani “Krešimir Ćosić”, Splitska 3, u 20:00 sati

(ev. 5.) KK Cibona –  KK Zadar  ⇒ Arena Sport

10. lipnja 2022. u Zagrebu, u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”, Savska 30, u 20:00 sati

Prvi zadarski finalni susret najavljuje trener Zadra Srđan Helbich‘Nakon dvije odigrane utakmice s Cibonom, sve je manje nepoznanica u igre obje ekipe. Vjerujem da će u trećoj utakmici presuditi koncentracija, a neupitno je da će s obje strane biti prisutna energija, želja i volja. Fokus i koncentracija kod individualnih zadataka i taktičkih zamisli će presuditi utakmicu. Nadam se da će dvorana biti popunjena, i da ćemo imati podršku s tribina koja nam je jako važna. Pokazalo se to u Splitu u trećoj utakmici, kada smo imali podršku koliko smo izvlačili iz sebe, možda i više nego smo mogli i na kraju smo preokrenuli i dobili utakmicu. Iskreno se nadam da ćemo i u ovoj utakmici imati takvu podršku s tribina i da ćemo dobiti utakmicu!’

Zadovoljan sam dosadašnjom igrom, imam još neke ideje i iskoristit ćemo ovo vrijeme do nedjelje kako bi ih implementirali. To se odnosi i na Pavla Marčinkovića koji protiv nas uvijek odigra odlično, pogotovo šuterski”, govorio je nakon druge utakmice trener Gašper Okorn.