Hrvatska
Financijska injekcija za KK Zadar. Stiže centar?

Financijska injekcija za KK Zadar. Stiže centar?

Autor: Paulo Sarić

Klub od grada godišnje dobiva oko sedam i pol milijuna kuna.

Na današnjoj 12. sjednici zadarskog Gradskog vijeća košarkaškom klubu Zadar alocirano je dodatnih 2.500.000,00 kuna. Zaključak je to poduže debate koja se u popodnevnim satima vodila na Narodnom trgu prilikom rasprave o prvom ovogodišnjem rebalansu Grada Zadra.

- Predlažem da se iznos koji se izdvaja za KK Zadar poveća za 2,5 milijuna kuna i iznosi 7,5 milijuna. To je red veličine koji zadnje četiri godine dajemo KK Zadar kao većinski vlasnik tog trgovačkog društva u kojemu imamo 79,9 vlasništva – rekao je gradski pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov, usmjerivši naredna dva sata.

Naravno, mišljenja su bila oprečna. Ipak se radi o pozamašnom iznosu koji, kada se zbroji s prvotno alociranih pet milijuna kuna daje otprilike milijun eura koje Grad Zadar svake godine preusmjeri u svoj košarkaški klub.

Najglasniji je, po običaju, bio oporbeni zastupnik SDP-a Erol Gaši.

- KK Zadar u posljednjih nekoliko godina jako, jako crpi gradski proračun. Iznimno ga crpi. A kada imate potrebu da svako malo upumpavate toliki novac u klub, onda to koči druge projekte. Na koncu to rezultira time da se negdje kasni s radovima na cesti, negdje nema rasvjete…

Sve to netko plaća. Plaćaju to svi oni vrijedni građani grada Zadra koji rade i pune gradski proračun. Jesmo li ih ikada pitali žele li oni da se njihovi novci troše na ovaj način? – upitao se Gaši predloživši referendum oko financiranja KK Zadar.

Uzburkalo je to strasti pa je narednih sat i pol proteklo u zanimljivim dijalozima i nadmudrivanjima pa se moglo čuti i da je fanatizam u Zadru usporediv tek s onim u Kavadarcima, da je pet milijuna kuna malen novac, kao i da bi se Zadar s 15 milijuna borio za naslov prvaka.

Na kraju je sve završilo, kako to u demokraciji biva, glasanjem kojim je KK Zadar postao bogatiji za 2.500.000,00 kuna.

Moglo bi to značiti da će na zemuničku zračnu luku u narednim danima sletjeti dugo očekivani centar.

Makar, to kraja mjeseca…