Europa i Svijet
Regija
Financijski odbor Eurolige kaznio Crvenu zvezdu

Financijski odbor Eurolige kaznio Crvenu zvezdu

Autor: Paulo Sarić

Regionalni prvak dobio novi financijski udarac.

Beogradski se klub našao u novim problemima uoči derbija Jadranske lige protiv Cedevite. Premda se dobrim igrama u posljednje vrijeme uspjela prišuljati poziciji koja vodi u doigravanje, a danas na gostovanju u Istanbulu ima priliku dodatno se približiti osmoplasiranom Maccabiju i sedmoplasiranom Himkiju, Crvenoj zvezdi ne ide tako dobro izvan parketa.

Financijski odbor najjačeg europskog klupskog natjecanja kaznio je crveno-bijele zbog neispunjavanja uvjeta Financijske stabilnosti i fair play regulacija (FSFPR) sukladno pravilniku Eurolige. Zvezda je kažnjena zbog kršenja članka 3., stavka a, koji se odnosi na redovitost podmirivanja financijskih obveza.

Čitajte – Zvezda kasni s plaćanjem.

Nije to ništa novo. Regionalni je prvak ljetos postigao dogovor s Nadzornim odborom Eurolige kojim je utvrdio modalitet podmirivanja postojećih obveza, no nije ga poštovao pa je slučaj prebačen na više instance. Zvezdi je stoga bila zabranjena registracija novih igrača u razdoblju između 14. studenoga i 12. prosinca nakon čega je klub podmirio postojeća dugovanja te mu je zabrana dignuta.

Ipak, kaznu nije mogao izbjeći. Stoga je kažnjen s 15 000 eura te će morati podmiriti sve troškove prizivnog procesa.

Novi je to udarac Zvezdi koja danas, s početkom u 18:30h, gostuje kod Anadolu Efesa nakon čega se okreće derbiju s Cedevitom u regionalnoj ligi.