Europa i Svijet
Hrvatska
Finskoj drama protiv Hrvatske

Finskoj drama protiv Hrvatske

Autor: Branko Tabak

Protiv BiH za polufinale.

Na European Youth Olimpic Festivalu kadetska reprezentacija Hrvatske je poražena u susretu drugog kola od Finske 71-72. Nakon uvjerljive pobjede protiv Italije u prvom kolu Hrvati su propustili priliku nakon drugog kola osigurati polufinale.

- Jako smo loše otvorili utakmicu i u jednom trenutku gubili i -19. No, početkom drugog poluvremena naša ekipa se budi i u dolazi i do 9 poena prednosti. Na kraju se ipak dogodio mali pad koncentracije, kao i mala nespretnost u napadu i Finska upisuje pobjedu. Pohvalio bih svoju ekipu koja se lavovski borila do zadnjih sekundi,izvijestio je za službene stranice Hrvatskog košarkaškog saveza izbornik Damir Miljković. 

HRVATSKA: Gizdavčić 14, Majić 4, Rudan 10, Rašić 11, Lukačić 3, Matković 2, Šarić 14, Tišma 8, Petrović, Perasović, Bošnjak 5.

Za prolaz među četiri najbolje momčadi natjecanja trebat će im pobjeda u trećem kolu protiv Bosne i Hercegovine. Utakmica je na rasporedu u srijedu s početkom u 14.30 sati. 

Finci su s dvije pobjede (protiv Hrvatske i BiH) osigurali polufinale, dok su Talijani s dva poraza (od istih protivnika) izgubili sve šanse za odličje.

Stoga će utakmica Finske i Italije biti utakmica u kojoj će obje reprezentacije igrati za prestiž.