Europa i Svijet
Hrvatska
Florence odveo Stelmet nadomak titule

Florence odveo Stelmet nadomak titule

Autor: Paulo Sarić

Jure Škifić bez učinka.

U borbenoj i izuzetno neizvjesnoj utakmici Toruń hrvatskog košarkaša Jure Škifića poražen je na domaćem terenu od Zielone Góre rezultatom 78-81. Gostujući sastav je ovom pobjedom došao do vodstva u seriji 3-1, te je na korak do nove titule prvaka Poljske.

Domaćin je dobro otvorio susret te je od početka imao prednost. Zabijali su iz svih pozicija i nošeni raspoloženim Weaverom otišli su na plus sedam dvije minute prije kraja prve četvrtine. No, goste je u igri držao izvrsni Zamojski koji je zabio 11 od prvih 15 koševa svoje momčadi i održavao momčad iz Zielone Góre u igri. Kad mu se priključio James Florence gosti su preokrenuli rezultat i otišli na plus šest sredinom druge dionice. Ubrzo se probudio i Dragičević pa je Stelmet na odmor otišao sa dvoznamenkastom prednošću.


Svjesni da bi ih poraz u današnjem susretu uvelike udaljio od želje titule, Škifićevi suigrači podižu intenzitet u nastavku i polako smanjuju zaostatak. Već do kraja treće četvrtine dolaze na posjed zaostatka, da bi u 33. minuti konačno poravnali na 62-62 košem Śniega. No, gosti su imali iskusnog Kelatija i danas fantastičnog Florencea koji su ih odveli do plus šest 35 sekundi prije kraja susreta. Domaćin se nije predavao, no do kraja utakmice je ostalo premalo vremena i Staklari su zahvaljujući preciznom izvođenju slobodnih bacanja došli do trećeg trijumfa u seriji.

Predvodio ih je bivši Vuk James Florence koji je u vjerojatno odlučujućem dvoboju poljskog prvenstva trice gađao 8/11 te je na koncu završio s 29 poena. Vladimir Dragičević je dodao 14, uz 11 uhvaćenih skokova. Toruńu nije bila dovoljna još jedna vrlo dobra partija Kylea Weavera koji je zabio 20 koševa uz osam skokova. Škifić je na parketu proveo tek pet minuta promašivši oba šuta koja je uputio.

Peta utakmica finala poljskog doigravanja igrat će se u subotu, točno u podne, u Zielonoj Góri.