Regija
FMP želi ponoviti prošlogodišnji recept s Boldenom

FMP želi ponoviti prošlogodišnji recept s Boldenom

Autor: Paulo Sarić

Hoće li biti precizan kao imenjak mu iz Top Guna saznat ćemo u narednim mjesecima.

Finalist srbijanskog prvenstva FMP pojačao je svoje redove mladim košarkašem North Caroline Maverickom Rowanom. Sin dugogodišnjeg NBA košarkaša Rona Rowana protekle je dvije sezone proveo na prestižnom sveučilištu na kojemu je dijelio svlačionicu s novakom Dallas Mavericksa – Dennisom Smithom Jr. Već se prve godine u NCAA ligi istaknuo svojim preciznim šutem, gotovo iz svih pozicija. Zabijao je gotovo 13 koševa u prosjeku, a zahvaljujući 81 pogođenoj trici postavio je novi rekord sveučilišta za novake u amaterskoj košarci. Druge sezone brojke su mu ponešto pale, no i dalje se držao na respektabilnih 12 poena i nešto manje od četiri skoka po susretu. Iako se prijavio za  ovogodišnji draft bio je jedan od dvojice igrača koji su povukli svoje prijave, a da se ujedno nisu vratili na sveučilište.


Rowan je napravio sličnu stvar koju je lani uradio Jonah Bolden koji je također prekinuo amatersku karijeru i odlučio se u beogradskom klubu pripremiti za idući NBA draft. Visokom Australcu se takav potez višestruko isplatio, jer je ne samo izabran početkom druge runde od strane Philadelphije, već si je osigurao unosan profesionalni ugovor s Maccabijem iz Tel Aviva. Svoju je računicu i cijeloj priči imao i FMP koji je odlučio pokušati ponoviti prošlogodišnji recept s novim igračem.


Ugovor je potpisan na tri godine, a hoće li dvije priče imati sličan završetak saznat ćemo iduće sezone. FMP regionalnu sezonu otvara 29. rujna u Zagrebu utakmicom protiv Cedevite.