Hrvatska
FOTO: Adriatic basket preko Ružnih i debelih do finala i trofeja

FOTO: Adriatic basket preko Ružnih i debelih do finala i trofeja

Autor: KK Solin

Humanitarni turnir za Ivana Kunca.

Završen je i drugi dio "Humanitarnog turnira za Ivana Kunca", u seniorskoj kategoriji. Turnir je okupio 70 igrača u 17 ekipa koje su se borile za naslov pobjednika. 

Nakon uzbudljive borbe po skupinama te četvrtfinalnih drama, polufinale su izborile ekipe Versi, 3x3 Adriatic basket, Ružni i debeli te Retosi. U prvom polufinalnom dvoboju Versi su lakše nego očekivano pobijedili Retose rezultatom 21:11 dok je druga polufinalna utakmica ponudila sve čari dobrog basketa. Utakmica je obilovala teškim šutevima i uzbudljivim preokretima, a na kraju je presudio Hrvoje Marin tricom preko ruke za pobjedu ekipe 3x3 Adriatic basket rezultatom 21:20 nad ekipom Ružni i Debeli.

Prije finala se održalo natjecanje u tricama u kojem je Ivan Jukić nakon pripetavanja pobjedio Josipa Kunca. U finalu je ekipa 3x3 Adriatic basket kontrolirala utakmicu od samog početka i zasluženo slavila rezultatom 21:17.

Pobjedničkoj ekipi, najboljem tricašu, i MVP-u turnira, Hrvoju Marinu, pehare su u ime kluba uručili tajnik Mirko Podrug, trener Hrvoje Oršulić i predsjednik Luka Vuković. Pobjednici su također dobili nagradni bon za večeru u restoranu Gurman.

Turnir je protekao u iznimno ugodnom, fer i sportskom ozračju. Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima, volonterima, Košarkaškom savezu SDŽ, sudcima, restoranu Gurman i svima koji su sudjelovali u organizaciji na bilo kakav način. Turniru je prisustvovao i sam Ivan Kunac kojem želimo puno snage za brzo ozdravljenje